Eski bakan ailesi için siyaseti bıraktı   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 10-15-2010 (23:54)   Son Mesaj: 10-15-2010 (23:54)    Cevap: 0    Gösterim: 470  

    10-15-2010

    Eski bakan ailesi için siyaseti bıraktı

    Eski bakan ailesi için siyaseti bıraktı


    İsveç'te muhalefetteki Sosyal Demokrat Parti'nin eski adalet bakanı Thomas Bodström, ABD'de öğrenim gören çocukları ile birlikte olmak için milletvekilliğinden istifa etti.

    Thomas Bodström'un milletvekilliğinden istifa etmesi üzerine, 19 Eylül'de yapılan genel seçimlerde yeterli oyu alamadığı için milletvekili seçilemeyen, Süryani asıllı Yılmaz Kerimo meclise girdi.
    Thomas Bodström, Sosyal Demokrat Parti Genel Başkanı Mona Sahlin ile yaptığı son görüşmede çocuklarının yanında olmak istediğini belirterek, istifa ettiğini açıkladı ve politikayı da bıraktığını söyledi. Parti içinde durumu görüşülen Thomas Bodström'un, istifası kabul edildi.

    Sosyal Demokrat Parti milletvekili ve eski adalet bakanı Thomas Bodström, daha önce İsveç Meclisi'ne başvurarak, aile izni kullanmak istediğini bildirmiş, ancak meclis tarafından bu isteğinin kabul edilmediği açıklanmıştı.

    Bodström, istifa kararından sonra yaptığı açıklamada, ''Ya politikayı seçip, milletvekili olarak kalacaktım, ya da ABD'de eğitim gören çocuklarımın yanına gidecektim. Seçim yapmak zor'' dedi.

    Thomas Bodström'un ailesinin yanında olması konusundaki kararına, partideki arkadaşları ile birlikte partinin eski genel başkanı ve eski başbakan Göran Persson'un da destek olduğu bildirildi.

    Thomas Bodström'un milletvekilliğinden istifa etmesinden sonra, seçimlere onun arkasındaki sırada giren ve milletvekili seçilmek için yeterli oyu alamayan Süryani asıllı Yılmaz Kerimo, Sosyal Demokrat Parti milletvekili olarak parlamentoya girdi.

    Kerimo, 11 Mart'ta İsveç meclisinde kabul edilen Ermeni iddialarıyla ilgili tasarının meclise gelmesinde ve kabul edilmesinde büyük çaba harcamıştı.




    Eski bakan ailesi için siyaseti bıraktı Yorumları