CHP'yi karıştıran görüşmenin sırrı   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 10-15-2010 (22:38)   Son Mesaj: 10-15-2010 (22:38)    Cevap: 0    Gösterim: 639  

    10-15-2010

    CHP'yi karıştıran görüşmenin sırrı

    CHP'yi karıştıran görüşmenin  sırrı


    Cumhurbaşkanı Gül'ün 29 Ekim'de vereceği resepsiyon CHP'de kriz yarattı. Çarşamba günü düzenlenen Merkez Yönetim Kurulu'nda (MYK) konunun üzerinde durmayan CHP yönetimi, öğleden sonra tavır değiştirdi.

    Çarşamba günü Genel Başkan Kemal Klıçdaroğlu'ndan randevu isteyen Önder Sav başkanlığındaki heyet, görüşmede "Resepsiyona gitmeyelim" dedi.
    Sav'ın başkanlığındaki heyette yer alan Hakkı Suha Okay, Kemal Anadol ve Muharrem İnce de Genel Sekreter Sav'ın sözlerine katıldıklarını söyledi.

    CHP kurmaylarını dinleyen Kemal Kılıçdaroğlu ise, "Bunları konuşmak için henüz erken. 29 Ekim'e 15 gün var. Kamuoyunu bu tartışmayla meşgul etmeyelim" dedi. Kılıçdaroğlu'nun aynı görüşmede, "AKP'nin tavrını da görelim. Kamusal alana ilişkin görşlerinin arkasında durursa resepsiyona gitmeyiz. Durmadıkları taktirde resepsiyona katılırız" dediği öğrenildi.

    29 Ekim öncesi yapılacak bir tartışmanın "kamuoyunu meşgul edeceği'' sözlerini yineleyen Kılıçdaroğlu, "Bu tartışmaya girmek gereksiz. Medyanın ve toplumun eğilimine de bakalım. Kararımızı ona göre veririz. Söylemlerimizi de güçlendirmiş oluruz" ifadesini de kullandı. Resepsiyona gidip gitmeme konusunda henüz kararını vermediğini, ancak gitmeme eğiliminde olduğunu belirten CHP Genel Başkanının, "Konuyu MYK'da tartışıp karara bağlarız" dediği öğrenildi.

    Kılıçdaroğlu'nun bu sözlerine rağmen, perşembe günü sabah saatlerinde Hakkı Suha Okay, Kemal Anadol ve Muharem İnce'yi odasına çağıran Önder Sav, "Kemal resepsiyona gidebilir. Önünü kesmemiz lazım. Muharrem sen çık konuş" dedi. Kılıçdaroğlu'nun "ön seçim" istemesinden rahatsız olduğu bilinen Sav böylece genel başkanını baskı altına almaya çalıştı.

    Sav'ın talimatı üzerine ortada henüz bir "parti kararı" yokken ve resepsiyona ilişkin görüş belirlenmemişken, Muharrem İnce "parti adına konuştuğu"nu belirterek "Resepsiyona gitmiyoruz" açıklamasını yaptı. Kılıçdaroğlu ise İnce'nin sözlerini uçaktan indiğinde İstanbul'da öğrendi.

    www.gercekgundem.com




    CHP'yi karıştıran görüşmenin sırrı Yorumları