Demokratik Meclisi' davasında 7 tahliye   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 10-15-2010 (21:58)   Son Mesaj: 10-15-2010 (21:58)    Cevap: 0    Gösterim: 521  

    10-15-2010

    Demokratik Meclisi' davasında 7 tahliye

    Demokratik Meclisi' davasında 7 tahliye


    Terör örgütü PKK'nın KCK/TM yapılanmasına bağlı olarak Mardin'de ''Demokratik Kent Meclisi'' adı altında faaliyet yürüttükleri gerekçesiyle haklarında dava açılan 22 sanığın yargılanmasına başlandı. Duruşmada 7 sanık tahliye edildi.

    Diyarbakır 5. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada 18'i tutuklu 22 sanık hazır bulundu. İddianamenin okunmasından sonra savunmalarını yapan sanıklar, suçlamaları kabul etmedi.
    Mahkeme verdiği kısa bir aranın ardından sanıklardan Sedat Dağ, Lokman Ekenek, Mesut Amak, Erdal Irmak, Reşat Kaymaz, İpek Güneş ve Şemsettin Solhan'ın tahliyesine, diğer sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar vererek, duruşmayı erteledi.

    Terör örgütünün KCK/TM yapılanması ve ''Demokratik Kent Meclisi''nin detaylı bir şekilde anlatıldığı iddianamede, Demokratik Kent Meclisi'nin terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan'ın talimatları doğrultusunda hayata geçirilen illegal bir yapılanma olduğu belirtiliyor.

    İddianamede, sanıklar hakkında TCK'nın 314/2. maddesinde göre, ''Terör örgütü üyesi olmak'' suçundan 10'ar yıla kadar hapis isteniyor.




    Demokratik Meclisi' davasında 7 tahliye Yorumları