Manisa'da ailelere sel yardımı   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 10-15-2010 (20:07)   Son Mesaj: 10-15-2010 (20:07)    Cevap: 0    Gösterim: 528  

    10-15-2010

    Manisa'da ailelere sel yardımı

    Manisa'da ailelere sel yardımı


    Manisa Valisi Celalettin Güvenç, yağışlardan mağdur olan ev sahiplerinin eşyalarının yenilenmesi için ''mütevazi de olsa'' nakdi yardım yapılacağını bildirdi.

    Güvenç, yağıştan etkilenen mahallelerde incelemelerde bulundu. Daha sonra gazetecilere açıklama yapan Güvenç, evleri sular altında kalanlara nakdi yardım yapılacağını söyledi. Başbakanlık Acil Durum Yönetimi Başkanı Mehmet Ersoy ile görüştüğünü belirten Güvenç, ''Tüm mağdur olan ev sahiplerinin eşyalarının yenilenmesi için mütevazi de olsa aile başına belirli bir miktar nakdi yardım yapılacak. Ayırım yapmadan mütevazi bir şekilde dağıtacağız. En geç Salı veya Çarşamba günü ulaştırılır diye düşünüyorum. Vatandaşın açıkta kalmaması için ne gerekiyorsa ekipler çalışıyor'' dedi.
    Vali Celalettin Güvenç, DSİ 2. Bölge Müdürü Mustafa Altundağ, DSİ 22. Şube Müdürü Bilgin Telek ve AK Parti İl Başkanı Abdurrahim Arslan ile Atatürk Mahallesi'nde sel suları altında kalan evleri de ziyaret ederek, ''Geçmiş olsun'' dileğinde bulundu.

    Yağmurdan etkilenen vatandaşların sıkıntılarını dinleyen Güvenç, buradaki derenin ıslah edilmesi için çalışmalara başlandığını vurguladı.

    Manisa İtfaiyesi Müdürü Ali Gül de saat 23.00'e kadar herhangi bir tehlike olmadığını ancak saat 23.00'de başlayan sağanak halindeki şiddetli yağışın yaklaşık 40 dakika devam ederek büyük hasara yol açtığını belirtti.

    Bu aşırı yağışlardan dolayı Manisa'nın belirli bölgelerinde kanal taşkınları yaşandığını ifade eden Gül, ''Bundan dolayı bazı bodrum katlarını su bastı. Mağdur olan bölgelerimiz vardı. 250'ye yakın ihbar aldık. Allah'a şükürler olsun bize ulaşan herhangi bir can kaybı bilgisi olmadı. Bodrum katlarda olanları kendimiz kurtardık. 150'ye yakın personelimiz dün geceden bu yana çalışıyor'' diye konuştu.

    Meteoroloji Müdürü Lütfi Vural ise ''Biz yağmurun geleceği konusunda vatandaşlarımızı uyarmıştık. Dün gece metrekareye 57 kilogram yağmur düştü. Kaldı ki yağmurlar devam edecek. Bu konuda tüm vatandaşlarımızın ve kurumların duyarlı ve teyakkuz halinde bulunması gerekir'' dedi.

    Su basan evlerin kanalizasyon sistemlerinden lağım farelerinin çıktığı, bu nedenle bazı vatandaşların panik yaşadığı öğrenildi.

    Yağmurun dinmesiyle birlikte Spil dağından inen sel suları, istasyon çevresinde bulunan Peker Mahallesi, Merkez Efendi, Atatürk, Kuşlubahçe, Nurlupınar mahallelerinin yanı sıra Karaköy semtindeki ev ve iş yerlerinde oturan vatandaşları etkiledi.

    -BELEDİYE 500 KİŞİLİK EKİP KURDU-

    Manisa Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü de kriz masası oluşturarak, su basan bölgelere ekiplerini sevk etti.

    Manisa Belediyesi Fen İşleri ve Su İşleri birimlerinin ise çevredeki kanalları temizleyerek sel sularının Gediz nehrine ve dere yataklarına rahat akmasını sağladığı belirtildi. 500 kişilik bir ekip oluşturan Manisa Belediyesi ayrıca 30'un üzerindeki iş makinesini de sorunların çözümü için tahsis etti.

    Vatandaşlar su basan evlerini temizlemeye çalışıyor.




    Manisa'da ailelere sel yardımı Yorumları