Kızılay'dan Pakistan'a büyük yardım   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 10-15-2010 (19:57)   Son Mesaj: 10-15-2010 (19:57)    Cevap: 0    Gösterim: 564  

    10-15-2010

    Kızılay'dan Pakistan'a büyük yardım

    Kızılay'dan  Pakistan'a büyük yardım


    Türk Kızılayı Genel Başkanı Tekin Küçükali, ''Pakistan'a bu güne kadar 155 vagon, 356 TIR ve 8 uçakla 9 bin 65 ton yiyecek götürdük'' dedi.

    Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası'nda Kurban Kampanyası Şubeler Toplantısı'na katılan Küçükali, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, bu yıl ette ciddi şekilde problem olduğunu bildirdi.
    Et fiyatlarının oldukça yüksek düzeyde seyrettiğini belirten Küçükali, ancak Türk Kızılayının her yıl olduğu gibi besi malı almayacağını ifade etti.

    Türkiye'deki kombinalarla yapılan anlaşmaya göre, Türk Kızılayının satın aldığı hayvanların kesinlikle köylüden alınması ve erkek olması gerektiğini anlatan Küçükali, bu anlaşmaya çok önem verdiklerini söyledi.

    Küçükali, şöyle konuştu:

    ''Bu yıl fiyatlarımızı 410 TL olarak tespit ettik. Kurbanlarımızı Türkiye'de keseceğiz ve Pakistan'la kardeş payı yapacağız. Kurbanların yarısı Pakistan'a, yarısı da ülkemizde ihtiyaç sahiplerine dağıtılacak. Anlaşmış olduğumuz kombinada etleri konserve yaptıracağız. Konservelerin bir kısmı kuş başı bir kısmı da kıyma olacak. Biz bunu insani ve İslami şartlara yüzde yüz uyarak yapıyoruz. Türkiye'de ilk defa böyle bir model ortaya koyduk. Bu modelin de uygulanmasını istiyoruz. Model uygulanınca Türkiye'de kurbanla ilgili bir takım olumsuzluklar da ortadan kalkmış olacak. Etin yoksula dağıtılması esastır. Böyle olabilmesi için ortaya bir model ve iddia koymak lazımdı. Biz bunu geliştirdik ve yaklaşık beş yıldır uyguluyoruz, bu yılda uygulayacağız. Götürdüğümüz kurban etleri insanlara böylece daha medeni ve sağlıklı şekilde ulaşıyor.''

    -PAKİSTAN'A YAPILAN YARDIMLAR-

    Pakistan'dan Türkiye'ye yeni döndüğünü belirten Küçükali, Pakistan'da büyük yıkım yaşandığını ifade etti.

    Bu büyük yıkımdan dolayı Pakistan'dan Türk Kızılayının en az üç yıl ayrılmayacağını anlatan Küçükali, konuşmasını şöyle sürdürdü:

    ''Pakistan'a bu güne kadar 155 vagon, 356 TIR ve 8 uçakla 9 bin 65 ton yiyecek götürdük. Bu yardıma yapılan giyecek ve Mevlana evleri yardımları dahil değil. Pakistanlıların en büyük ihtiyaçlardan biri tava tenceredir. Biz de bununla ilgili yiyecek kaplarından oluşan bir paket hazırladık ve adına 'mutfak seti' dedik. Pakistanlılara bu setten almak isteyen kişiler, bankalara veya Kızılay internet sayfasına girerek veya şubelere giderek 100 TL karşılığında bir mutfak seti satın alabilirler. Onun için Pakistan'a yardım etmek isteyenler, ücretsiz 168 numaralı çağrı hattımızı arayarak bilgi alabilirler.''

    -FİLİSTİN'E YARDIM-

    Türk Kızılayı Genel Başkan Vekili Ahmet Lütfü Akar da toplantıda yaptığı konuşmada, son beş yıl içerisinde Irak, İran, Suriye, Yemen, Makedonya, Kosova, Afganistan, Pakistan, Somali gibi toplam 25 ülkeye yardım ettiklerini belirtti.

    Türk Kızılayının buralara giderek çadır, battaniye ve yiyecek dağıttığını bildiren Akar, felakete uğrayan insanların elinden tuttuklarını ifade etti.

    İnsanlara psiko-sosyal destek de verildiğini anlatan Akar, ayrıca camiler, tapınaklar ve kalıcı evler yapıldığını söyledi.

    Akar, şunları kaydetti:

    ''İsrail, Filistin'e zulmettiğinden beri biz Filistin'deydik. Onlara yardım ettik. Ama bu gibi yardımları istismar edenler var. Bunlar üzerinden insanları sömüren gruplar var. Bunları gemilere yüklediler ve gemilerle gittiler. Filistin'e gemilerin bir türlü ulaşamayacağını bildikleri halde, rotalarını o yöne çevirdiler ve sonunda dokuz insanın ölmesine sebebiyet verdiler. İnsanları daha sonraki sömürülerine alet etmek için böyle bir yol seçtiler. Biz Türk Kızılay'ı olarak karşılıksız ve reklam yapma amacı taşımadan insanlara Allah rızası için yardım eden bir anlayışa sahibiz.''




    Kızılay'dan Pakistan'a büyük yardım Yorumları