Arap büyükelçiler Trabzon'da   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 10-15-2010 (18:58)   Son Mesaj: 10-15-2010 (18:58)    Cevap: 0    Gösterim: 581  

    10-15-2010

    Arap büyükelçiler Trabzon'da

    Arap büyükelçiler Trabzon'da


    Trabzon'a gelen Kuveyt, Mısır, Tunus, Yemen, Libya, Cezayir, Katar büyükelçileri ve Arap Birliği Türkiye Misyonu Şefi Muhammed Al Fatih Al Nasıri, Uzungöl ve Memişağa Konağı'nı ziyaret etti.

    Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı Erşat Hürmüzlü, Trabzon Valisi Recep Kızılcık ve AK Parti Trabzon Milletvekili Cevdet Erdöl'le birlikte Trabzon Limanı'nı ziyaret eden heyet, Liman İşletme Müdürü Muzaffer Ermiş'ten yapılan çalışmalarla ilgili bilgi aldı.
    Ermiş, Trabzon Limanı'nın Avrupa'yı Asya'ya bağlayan önemli bir noktada bulunduğunu belirterek, ''Azerbaycan ile Ermenistan arasındaki sorunun çözülmesi durumunda Orta Asya'ya giden bütün yüklerin Trabzon limanı üzerinden gitmesi bekleniyor'' dedi.

    Büyükelçiler adına konuşan en kıdemli diplomat Kuveyt Büyükelçisi Abdullah Abdulaziz Al Duwalkh ise Trabzon limanının uluslararası bir şekilde çalışmasının önemli olduğunu söyledi.

    Duwalkh, ''Bilindiği gibi Trabzon Limanı çok eski ve bu bölge için çok önemli. Bu limanın uluslararası çalışması Trabzon'un gelişmesi için büyük öneme sahip. Önceden kentte nasıl 15 konsolosluk varsa, bu yine, kentin daha da aktif hale getirilmesiyle sağlanabilir. Bizler buranın önemini ve değerini işadamlarımıza ileteceğiz'' diye konuştu.

    Liman ziyaretinin ardından Sürmene ilçesine geçerek, Memişoğlu Konağı'nı ziyaret eden heyet, daha sonra Uzungöl'e geçti.

    Kuveyt Büyükelçisi Duwalkh, Uzungöl'deki izlenimleri ile ilgili olarak şunları söyledi:

    ''Avrupa'da bile böylesine güzel bir bölge görmedik. İnsanlarınız, hiç görmediğimiz şekilde bizlere misafirperver davrandılar. Böyle güzel bir mekanı tanımamıza aracı olan sayın valiye çok teşekkür ediyoruz. O olmasa burayı tanıyamayacaktık. Biz burada gördüğümüz büyük fotoğrafı ülkemize aktaracağız. Büyük bir ferahlıkla burasının her açıdan bize ait bir mekan olduğunu söylüyorum. Burası sizinse demek ki aynı zamanda bizim.''

    Trabzon Valisi Recep Kızılcık da kentin kültürel ve doğal güzelliklerini tanıtmaya çalıştıklarını ifade ederek, Uzungöl'ün son iki yıl içerisinde Arap turistlerin ilgi odağı haline geldiğini kaydetti.

    Kızılcıkt ''Mevsimin bugününde dahi otellerimizde Arap turistler var. Sayın büyükelçilerimizin de burayı görmeleri ve ziyaretleri bizim için çok önemli. Ülkemizin dört bir köşesi cennet gibi ama burası çok daha farklı. Bölgeye gelen turistlerimizin daha memnun hale gelmesi için devletimizin tüm imkanlarını seferber ediyoruz'' dedi.




    Arap büyükelçiler Trabzon'da Yorumları