Cep telefonları hayat kurtacak   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 10-15-2010 (18:43)   Son Mesaj: 10-15-2010 (18:43)    Cevap: 0    Gösterim: 460  

    10-15-2010

    Cep telefonları hayat kurtacak

    Cep telefonları hayat kurtacak
    Google'ın gözde işletim sistemi Android, artık kalp krizlerini engellemek için de kullanılacak. Peki üstünde çalışılan prototip, ne gibi mucizelere imza atıyor?

    Google'ın sempatik şişmanı Android, akıllı telefon işletim sistemi pazarında yüzde 33 gibi ciddi bir paya sahip. Avrupalı araştırmacılar, Android işletim sistemini öteye taşıp, hayat kurtarma becerisi kazandırma niyetinde.Android uyumlu telefonlarla yapılan çalışma, anında müdahale edilememesi nedeniyle kalp krizinden ölen binlerce insanı kurtarabilir.
    Projeye göre, Android telefonlar kablosuz EKG (Elektro kardiogram) ile donatılacak. Temel mantık basit: Güçlü sensörler, kalp atışlarında meydana gelen her türlü değişikliği algılayabilecek. Teknoloji sitesi ShiftDelete.Net'in haberine göre, eğer kalp ritminde ani bir düşüş eğilimi saptanırsa, kullanıcıdan bağımsız olarak telefonunuz, en yakın hastaneye "acil" çağrısı yapacak.


    Cep telefonları hayat kurtacak


    Bu özelliği kullanacak olan telefon modellerini görmek için tıklayınız





    Üstelik bunları başarmak için gereken işlemci, yalnızca SIM kart boyutunda olacak. Geliştirilmesi hemen hemen biten prototipin, 2011 yılının üçüncü çeyreğinde hayat bulması bekleniyor. Eğer üreticilerde destek verirse, binlerce yaşamın kurtulacağını rahatça söyleyebiliriz.






    :: Akıllı telefonunuzda hangi işletim sistemini tercih ediyorsunuz?


    SDN - http://shiftdelete.net




    Cep telefonları hayat kurtacak Yorumları