Böbreğinden yumurta büyüklüğünde taş çıktı   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 10-15-2010 (17:58)   Son Mesaj: 10-15-2010 (17:58)    Cevap: 0    Gösterim: 399  

    10-15-2010

    Böbreğinden yumurta büyüklüğünde taş çıktı

    Böbreğinden yumurta büyüklüğünde taş çıktı


    Isparta'da bir hastanın böbreğinden yumurta büyüklüğünde taş çıkarıldı. Üroloji Uzmanı Dr. Ercan Baş, "Tek olarak bu şekilde büyük taşa, çok nadir rastlanıyor." dedi.

    Isparta Devlet Hastanesinin Üroloji Servisine böbrek ağrısı tanısıyla yatan Mustan Ertürk'ün böbreğindeki taş, Üroloji Uzmanı Dr. Ercan Baş tarafından ameliyatla alındı.
    Baş, hastanın kendilerine yaklaşık bir hafta önce sol yanda ağrı ve taş şikayetiyle geldiğini belirterek, şu bilgileri verdi:

    ''Hastanın taş tanısını daha önce konulmuştu. Yaptığımız tetkiklerde büyük bir taş olduğunu gördük ve hasta ile konuşarak taşını aldık. Bir bütün halinde yaklaşık 4x5 santimetre boyutlarında bir taş çıkardık. Tek olarak bu şekilde büyük taşa, çok nadir rastlanıyor. Böbrekte odacıklarda ayrı ayrı parçalar vardır. Hepsini toplarsak daha büyük taş olabilir ama tek seferde bu kadar büyük bir taş, çok nadir görülen bir durum. Bu taşlara daha çok biz idrar torbasında rastlıyoruz ama bu şekilde düzgün ve bu büyüklükte bir taşın böbrekte olması hakikaten ilginç. Operasyon yaklaşık 1,5 saat sürdü ve taşı aldık.''

    Ertürk ise, ''Bu kadar büyük bir taş olduğunu tahmin etmiyordum. Ağrı yapmıyordu ama sol tarafımda bir ağırlık vardı. Ameliyat olduktan sonra ağırlık kalmadı'' dedi.




    Böbreğinden yumurta büyüklüğünde taş çıktı Yorumları