Başoğlu: CHP başörtüsüne artık karşı çıkmamalı   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 10-15-2010 (17:37)   Son Mesaj: 10-15-2010 (17:37)    Cevap: 0    Gösterim: 442  

    10-15-2010

    Başoğlu: CHP başörtüsüne artık karşı çıkmamalı

    Başoğlu: CHP başörtüsüne artık karşı çıkmamalı


    Türkiye Sağlık İşçileri Sendikası Genel Başkanı Mustafa Başoğlu, ''CHP, eğer milletin reyini istiyorsa başörtüsü sorununa daha fazla karşı çıkmamalıdır'' ifadesini kullandı.

    Başoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, başörtüsü sorununa yönelik tutumlarının, yasağının bir an önce kaldırılması ve öğrencilerin üniversite kapısından geri çevrilmemesi yönünde olduğunu belirtti. Dünya devleti olan Türkiye'nin başörtüsü gibi bir sorunla meşgul edilmemesi gerektiğini bildiren Başoğlu, şunları kaydetti:
    ''Devlet bütün imkanlarını kullanarak başörtüsü yasağını uyguladı ama görüldü ki başı örtülü okumak isteyenler caydırılamadı. Bu aşamada hem YÖK başkanı Sayın Yusuf Ziya Özcan ve YÖK'ün değerli üyelerini, başörtüsüyle okumaya kararlı olan öğrencileri kutluyorum. Türkiye Müslüman ülkelere örnek olabilecek bir yol izlemeli ve artık başörtüsü sorunuyla vakit kaybetmemelidir.

    CHP'nin gücü başörtüsü sorununun çözümünü engellemeye yetmeyecektir. CHP, eğer milletin reyini istiyorsa başörtüsü sorununa daha fazla karşı çıkmamalıdır. CHP, başörtüsü sorununa çözüm getirme konusunda bir politika izlerse bu onun yararına olacaktır.''




    Başoğlu: CHP başörtüsüne artık karşı çıkmamalı Yorumları