Kayseri'de ekmek fiyatlarına zam yok   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 10-15-2010 (17:22)   Son Mesaj: 10-15-2010 (17:22)    Cevap: 0    Gösterim: 635  

    10-15-2010

    Kayseri'de ekmek fiyatlarına zam yok

    Kayseri'de ekmek fiyatlarına zam yok


    Kayseri Ticaret Odası (KTO) Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Ali Kilci, ekmeğe zam yapmayacaklarını söyledi.

    Kilci, düzenlediği basın toplantısında, Fırıncılar Federasyonu'nun aldığı zam kararına uymayacaklarını belirterek, önceliklerinin gramaj, kalite ve ekmeğin yeniden tanımının yapılması olduğunu kaydetti.
    Oda olarak ekmek konusunda çok hassas olduklarını vurgulayan Kilci, ''Ekmek fiyatlarını belirlerken, üyelerimiz kadar halkın kaliteli ekmeği gerçek değerinde yemesini amaçlıyoruz. Türkiye Fırıncılar Federasyonu'nun aldığı kararı tanımıyoruz. Biz, federasyonun üyesi de değiliz, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği üyesiyiz. Zam yetkisi bizde'' diye konuştu.

    Kilci, Kayseri'de 300 gram ekmeğin tavan fiyatının 0,65 kuruş olduğunu ifade ederek, şöyle devam etti:

    ''Fırıncılar 300 gram ekmeği ortalama 50 kuruştan satıyor, hatta 40 kuruşa ekmek satan fırınlar var. Kazanıyorlar ki, 65 kuruşa satmaları gereken ekmeği 50 kuruşa satıyorlar. Bu nedenle biz ekmeğe zam yapmıyoruz, üyelerimiz de zaten zam istemiyor. Mücadelemiz, ekmek gramajı ve kalitesiyle ilgili. Özel çıkan ekmekler var, 100 çeşit ekmek var. Pide de ekmek sınıfına alınırsa haksız rekabet ortadan kalkar. Bir pidenin gramajı, normal ekmeğin çok altında. Buna çözüm bulunmalı.''

    Kilci, toplantıya getirdiği somun ve pideleri de tartarak vatandaşlara aldıkları ekmeğin gramajına dikkat etmeleri gerektiği uyarısında bulundu.




    Kayseri'de ekmek fiyatlarına zam yok Yorumları