'Korumacılık küresel ekonomi için tehdit'   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 10-15-2010 (17:22)   Son Mesaj: 10-15-2010 (17:22)    Cevap: 0    Gösterim: 474  

    10-15-2010

    'Korumacılık küresel ekonomi için tehdit'

    'Korumacılık küresel ekonomi için tehdit'


    ABD Başkanı Barack Obama'nın ekonomi baş danışmanı Lawrence Summers, korumacılığın küresel ekonomi için artan bir tehdit olduğunu söyledi.

    Summers, Hindistan'ın finans başkenti Mumbai'de yaptığı açıklamada, ''Korumacılığın yükselmesi, küresel ekonomi için artan tehditlerden biri'' dedi.
    ABD Başkanı Barack Obama'nın gelecek ay Hindistan ziyaretinden önce bu ülkede bulunan Summers, döviz kurları konusundaki gerginlikle ilgili yorum yapmaktan kaçınarak, ''Sonuçta, korumacılık insanları yoksullaştırıyor, ülkeleri birbirine hasım yapıyor, işadamları ve işçiler için fırsatların azalmasına yol açıyor'' diye konuştu.

    Yıl sonunda görevini bırakarak Harvard Üniversitesi'ne dönecek olan Summers, ''Uluslararası ekonomik bütünleşme ivmesinin süreceğinden ve dünyanın korumacı güçleri ayıklayacağından umutluyum'' dedi.

    Gelişmekte olan ülkelerin hükümetlerinin, para birimlerinin değerinin artmasının ihracatlarına zarar vereceği ve büyümeyi engelleyeceği kaygısıyla kurların değerlenmesini sınırlandırma önlemleri alması, küresel büyümeyi tehdit edebilecek korumacılık korkularını ateşlemişti.




    'Korumacılık küresel ekonomi için tehdit' Yorumları