Şandır: 29 ekim tartışmaları yersiz   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 10-15-2010 (16:38)   Son Mesaj: 10-15-2010 (16:38)    Cevap: 0    Gösterim: 476  

    10-15-2010

    Şandır: 29 ekim tartışmaları yersiz

    Şandır: 29 ekim tartışmaları yersiz


    MHP Grup Başkanvekili Mehmet Şandır, Cumhuriyet Bayramı resepsiyonuyla ilgili tartışmalara ilişkin ''Cumhurbaşkanlığı makamını bu türlü tartışmaların içine çekmeyi haksızlık olarak görüyoruz'' dedi.

    MHP Grup Başkanvekili Mehmet Şandır, Cumhuriyet Bayramı resepsiyonuyla ilgili tartışmalara ilişkin ''Cumhurbaşkanlığı makamını bu türlü tartışmaların içine çekmeyi haksızlık olarak görüyoruz'' dedi.
    TBMM'de gazetecilerin sorularını yanıtlayan Şandır, CHP'nin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı resepsiyonuyla ilgili iddialarını nasıl değerlendirdiğinin sorulması üzerine, Türkiye'nin çok daha önemli, ciddi meselelerinin olduğunu ifade etti.

    ''Türkiye'yi bu tür konularla meşgul etmenin topluma saygısızlık'' olduğunu belirten Şandır, ''Başörtüsü sorununu veya Sayın Cumhurbaşkanlığı makamını bu türlü tartışmaların içine çekmeyi haksızlık olarak görüyoruz, topluma saygısızlık olarak değerlendiriyoruz. Herkes inancını özgürce yaşamalıdır ve herkes inancını özgürce yaşayanlara da saygı göstermelidir'' diye konuştu.

    Konunun bu anlamda tartışılmasını doğru bulmadıklarını ve bu tartışmanın içerisine girmeyeceklerini belirten Şandır, MHP milletvekillerinin davete katılıp katılmama kararını özgür iradeleriyle vereceklerini söyledi. Şandır, ''Bu anlamda MHP olarak bir karar almayı gerekli görmüyoruz'' dedi.

    Şandır, bir başka soru üzerine de, CHP'yi başörtüsü konusuyla ilgili sözlerinin gereğini yerine getirmeye davet ederek, ''Başörtüsü sorunu çözülmelidir. Başını kapattığından dolayı insanların eğitim hizmetinden yoksun bırakılmasını kabul edemeyiz. CHP, bu soruna çözüm üretme sözünü yerine getirmelidir'' diye konuştu.

    Bir gazetecinin, Diyanet İşleri Başkanı'nın ''Bu işi siyasiler çözsün'' sözlerini haklı bulup bulmadığını sorması üzerine Şandır, şunları söyledi:

    ''Gayet tabii konu siyasetindir, TBMM'nindir. Konu, bir idari kararla çözülemeyecek kadar sorun haline gelmiştir. MHP'nin bu sorunun çözümüyle ilgili kanun teklifi herkesin masasının üzerindedir. Herkes topluma karşı saygılı olmalıdır. 'Bu sorun çözülmelidir' diyenlerin bahane uydurmaya, başka konular etrafından başka tartışmalar başlatmaya hakları yoktur. Herkesi samimiyete davet ediyoruz'' dedi.




    Şandır: 29 ekim tartışmaları yersiz Yorumları