TSK personeli Genel Sağlık Sigortası kapsamında   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 10-15-2010 (15:57)   Son Mesaj: 10-15-2010 (15:57)    Cevap: 0    Gösterim: 630  

    10-15-2010

    TSK personeli Genel Sağlık Sigortası kapsamında

    TSK personeli Genel Sağlık Sigortası kapsamında


    Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) personeli Genel Sağlık Sigortası kapsamına alındı. Sosyal Güvenlik Kurumu Sağlık Uygulama Tebliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ, bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

    Buna göre, TSK personeli de Genel Sağlık Sigortası kapsamına alındı.
    Değişiklikle sağlık raporu ile belgelendirilmesi şartıyla kurumca belirlenen kronik hastalıklarda, kişilerin bu hastalıkları ile ilgili branştaki ayaktan muayenelerinde katılım payı alınmayacak.

    Yurt dışına tedavi için gönderileceklerde, sağlık raporu artık Ankara Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin yanı sıra, SGK'nın yetkilendirdiği hastanelerce de verilebilecek.

    Kemik iliği naklinde, yurt içi ön taramalarda belirlenen verici adaylarının çeşitli testleri Sağlık Bakanlığınca ruhsatlandırılmış ve çalışma izni verilmiş doku tipleme laboratuvarlarında da yapılabilecek.

    Yurt içinde uygun vericisi bulunmadığı belgelenenlerin yurt dışındaki kemik iliği bankaları aracılığı ile getirilen kan örnekleri de yine Sağlık Bakanlığınca ruhsatlandırılmış ve çalışma izni verilmiş doku tipleme laboratuvarlarında test edilebilecek.

    -ÇÖLYAK VE PROTEİN METABOLİZMASI BOZUKLARI-

    Tebliğde yapılan değişiklikte protein metabolizması bozuklukları ve çölyak hastaları ile ilgili yeni düzenlemeler de yer aldı.

    Düzenlemede, protein metabolizması bozukluklarında, belirlenen özel tıbbi mamalara ilaveten, hastaların kısıtlı diyetleri sebebiyle hayati öneme haiz özel formüllü un ve özel formül içeren mamul ürünlerin reçete edilmesine ilişkin esaslar belirlendi.

    Buna göre, aylık olarak, 0-12 aylıklar için 31 TL, 1-5 yaş için 60 TL, 5-15 yaş için 77.50 TL, 15 yaş üstü için 80 TL tutarında özel formüllü un ve özel formül içeren mamul ürün kurumca karşılanacak. Bunlar en fazla üçer aylık dozlar halinde reçete edilebilecek.

    Çölyak hastalığında ise özel formüllü un ve özel formüllü un içeren mamul ürünler gastroenteroloji uzman hekimi tarafından düzenlenen uzman hekim raporuna dayanılarak verilebilecek.

    Aylık olarak 0-5 yaşındakiler için 52.50 TL, 5-15 yaşındakiler için 80 TL, 15 yaş üstündekiler için 72.50 TL tutarında özel formüllü un ve özel formül içeren mamul ürün, kurumca karşılanacak. Bu ürünler de yine en fazla üçer aylık dozlar halinde reçete edilebilecek.




    TSK personeli Genel Sağlık Sigortası kapsamında Yorumları