Saadet'te Fatih Erbakan belirsizliği   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 10-15-2010 (15:37)   Son Mesaj: 10-15-2010 (15:37)    Cevap: 0    Gösterim: 657  

    10-15-2010

    Saadet'te Fatih Erbakan belirsizliği

    Saadet'te Fatih Erbakan belirsizliği


    Saadet Partisi Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Temel Karamollaoğlu, partilerinin Pazar günü yapılacak olağanüstü büyük kongresi için genel başkan adayının belirlenmesine yönelik çalışmaların sürdüğünü belirtti.

    Karamollaoğlu, parti Genel Merkezinde düzenlediği basın toplantısında, Saadet Partisi olağanüstü büyük kongresinin Pazar günü yapılacağını anımsattı.
    Kongre Tertip Heyeti tarafından yapılan kongre hazırlıklarının tamamlanmak üzere olduğunu belirten Karamollaoğlu, 3 Ekimde bir istişare toplantısı düzenlendiğini, toplantıya eski Başbakanlardan Necmettin Erbakan'ın da katıldığını söyledi.

    Kongrede seçilecek genel başkanın hem parti teşkilatları arasındaki ilişkileri güçlendireceğini hem de partiyi gelecek sene yapılacak genel seçimlere hazırlayacağını ifade eden Karamollaoğlu, ''İstişare toplantılarımız gösterdi ki partimizde yaşanan son olaylar teşkilatlarımızda büyük bir şuurlanmaya, heyecana ve çalışma azminin doğmasına sebep olmuştur'' dedi.

    Kendi partisi dışındaki diğer partilerin az, çok birbirlerine benzediğini ileri süren Karamollaoğlu, Saadet Partisinin ''milli görüşün tek partisi'' olduğunu vurguladı. Karamollaoğlu, şunları söyledi:

    ''Son hadiseler neticesinde Saadet Partimizin delegelerinin ve teşkilatlarının büyük ekseriyetinin ve tabanın kararlılığını gören bir kısım arkadaşlarımız Saadet Partisinden ayrılmaya ve yollarına farklı bir kulvarda, farklı bir siyaset üslubu ile devam etmeye karar verdiler. Bu da onların en tabii hakkıdır. Yolları açık olsun. Bizler milli görüşçüler olarak hak bildiğimiz yolda 41 yıllık tecrübenin ışığında yolumuza devam edeceğiz. 17 Ekimdeki kongremiz bu nedenle yeni bir hamle döneminin ilk adımı olacaktır.''

    Gazetecilerin sorularının da yanıtlayan Karamollaoğlu, kongredeki genel başkan adayının kim olacağına ilişkin bir soru üzerine ''Bir takım hazırlıklar yapılıyor, istişareler yapılıyor. Bunlar biraz zaman alıyor. Bu istişareleri Ankara'da yapılan hazırlık toplantısında, illere yaptığımız ziyaretler sırasında yaptık. Şimdi Ankara'da yaptığımız bir takım değerlendirmeler neticesinde elbette delegelerimizin de gayreti ile bir neticeye varılacak. Şu anda kesin bir isim söylemem mümkün değil'' dedi.

    Kongrede tek adayının olup olmayacağının sorulması üzerine Karamollaoğlu, tek aday çıkması arzusunda olduklarını ama başka adayın çıkıp çıkmayacağının kongrede belli olacağını söyledi.

    Delegelerin bazı isimlerin üzerinde yoğunlaştığını anlatan Karamollaoğlu, ''Genel Başkanlık için Fatih Erbakan'ın adı geçiyor. Bunu nasıl değerlendiriyorsunuz?'' sorusuna, ''Fatih Erbakan ismi ısrarla belli çevreler tarafından gündeme getiriliyor. Fatih Erbakan'ı isteyenler de var ama şu anda böyle bir mesele gündemimizde değil'' yanıtını verdi.




    Saadet'te Fatih Erbakan belirsizliği Yorumları