Poyrazköy sanığı: Hayatımı karartamazlar   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 10-15-2010 (14:57)   Son Mesaj: 10-15-2010 (14:57)    Cevap: 0    Gösterim: 514  

    10-15-2010

    Poyrazköy sanığı: Hayatımı karartamazlar

    Poyrazköy sanığı: Hayatımı karartamazlar


    ''Kafes Eylem Planı'' ve ''Amirallere Suikast'' dosyalarıyla birleştirilen Poyrazköy'de ele geçirilen mühimmata ilişkin davanın tutuksuz sanıklarından Kurmay Albay Tayfun Duman, ''Başarılarla dolu meslek hayatımı hukuksuz delillerle karartamayacaklar'' dedi.

    İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesinde, geçen yıl intihar eden Yarbay Ali Tatar'ın ağabeyi Ahmet Tatar'ın da izleyici olarak izlediği duruşmada bugün savunmasına devam eden Duman, evi ve iş yeri araması arasında 80 dakika fark olduğunu, evindeki aramanın başlamasından sonra eşinin telefonla arayarak kendisine haber verdiğini ve o sırada makam odasında bulunduğunu belirtti.
    Makam odasında yapılan aramada ortaya çıkan ve delil olarak kullanılan CD'yi önceden haberi olduğu için imha edebileceğini aktaran Duman, söz konusu CD'nin makam odasına birileri tarafından konulduğunu iddia etti.

    Duman, CD üzerindeki parmak izleri ve kimler tarafından konulduğunun tespit edilmesi, teknik inceleme için araştırma yapılması talebinde bulundu.

    Aramalarda ele geçen ve iddianamede delil olarak gösterilen ''Ergenekon'' davası sanıklarından Ergun Poyraz'a ait 2 kitabın her kitapçıda satılan kitaplar olduğunu ve bunun delil teşkil etmeyeceğini savunan Duman, ''Ergenekon'' sanıklarından İlyas Çınar'da ele geçirilen CD'deki 'Tayfun Duman ekipten'' yazısından da haberinin olmadığını ifade etti.

    Kurmay Albay Duman, ''İlyas Çınar'ı tanımıyorum. Neden böyle bir ifade verdi onu da bilmiyorum'' dedi.

    Teğmenlerin evlerindeki aramada ele geçirildiği iddia edilen patlayıcıların üzerindeki, Eşref Uğur Yiğit ve Metin Ataç'a suikast yapılacağına dair notta ''Tayfun Duman'dan gelecek fizibilite çalışmalarına göre...'' ifadesinin de yer aldığını belirten Duman, bu notu kesinlikle kabul etmediğini söyledi.

    Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Eşref Uğur Yiğit'in bile kendisine yönelik suikast iddialarını kabul etmediğini hatırlatan Duman, kritik görevlerde bulunduğunu, bir üst rütbelinin ister asker, ister sivil olsun kendisine karşı eylem yapacak kişiyi görevde tutmayacağını savundu.

    Sadece bu soruşturmalar nedeniyle değil, kritik görevlerde bulundukları için de düşmanları tarafından dinlenilebileceklerini ve bu nedenle telefonda kritik konuşmalar yapmadığını belirten Duman, ''Başarılarla dolu meslek hayatımı hukuksuz delillerle karartamayacaklar'' dedi.

    Duman, ayrıca beraatini istedi.

    -EMEKLİ ALBAY MERT YANIK-

    Duruşmada savunması sorulan tutuksuz sanıklardan emekli Albay Mert Yanık da ''Sayın komutanım ve arkadaşlarım gibi devletimizin uygun gördüğü görevlerden sonra terör örgütü üyeliğiyle karşınızdayım'' dedi.

    Yanık, fedakarlıkla görev yapan bir emekli subay olarak ihbar mailleriyle ilgili asılsız suçlamaları şiddetle kınadığını ve 33 yıllık meslek hayatının hiçbir döneminde hiçbir dernek veya örgüte üye olmadığını anlattı.

    Polislerin aramalarda kendisine ait olmayan bir zarf bulduğunu ve zarfın kendisininmiş gibi delil olarak soruşturma dosyasına eklendiğini iddia eden Yanık, ''Bu süreç içinde öğrendim ki her şey delil olabilir. Ancak hukuka uygun olmalıdır ve burada görüyorum ki aleyhimize kullanılacak tek bir hukuki delil yoktur. Beni ve arkadaşlarımı yıpratmak için uğraşanlar başarılı olamayacaktır. Bize bunları yapanları vicdanlarıyla baş başa bırakıyorum'' diye konuştu.

    Yanık'ın duruşmalara gelme zorunluluğunun kaldırılması ve beraatini talep ettiği duruşmaya öğle arası verildi.




    Poyrazköy sanığı: Hayatımı karartamazlar Yorumları