Dünyanın en pahalı evinin sahibi   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 10-15-2010 (13:57)   Son Mesaj: 10-15-2010 (13:57)    Cevap: 0    Gösterim: 499  

    10-15-2010

    Dünyanın en pahalı evinin sahibi

    Dünyanın en pahalı evinin sahibi


    Hindistan'ın en zengini, dünyanın dördüncü zengini Mukesh Ambani, dünyanın en pahalı evini yaptırdı. Evin değerinin 1 milyar dolar olduğu belirtiliyor.

    Forbes'in haberine göre, Reliance Industries'in Başkanı Ambani, 27 katlı gökdelen ev ''Antila''ya, bu ay taşınmayı planlıyor.
    The Telegraph'a göre, evin değeri 630 milyon sterlin yani 1 milyar dolar.

    Daha önce Forbes, dünyanın en pahalı evinin Candy Spelling'in Beverly Hills'deki malikanesi olduğunu ve değerinin 150 milyon dolar olduğunu bildirmişti.

    Ambani'nin evini, ABD'li mimarlık şirketi Perkins Will and Hirsch Bedner Associates tasarladı.

    Dokuz asansörlü evde, sağlık kulübü, jimnastik salonu, dans stüdyosu, balo salonu, konuk odaları, çok sayıda dinlenme odası, 50 kişilik sinema salonu, katlarda bahçeler, 3 adet helikopter pisti ve 160 araçlık kapalı otopark bulunuyor.

    Ambani'nin gökdelen evine, eşi, 3 çocuğu ve 600 çalışanıyla taşınması bekleniyor.

    Forbes'in dünyanın en zenginleri listesinde, dördüncü sırada yer alan 52 yaşındaki Ambani'nin 29 milyar dolar serveti bulunuyor. Ambani'nin sahibi olduğu şirketler petrokimya, petrol ve doğalgaz sektörlerinde yer alıyor. Başkanlığını da üstlendiği Reliance Industries, Hindistan'ın en değerli şirketi konumunda bulunuyor.




    Dünyanın en pahalı evinin sahibi Yorumları