Sağanak yağış K.Maraş'ı teslim aldı   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 10-15-2010 (00:56)   Son Mesaj: 10-15-2010 (00:56)    Cevap: 0    Gösterim: 466  

    10-15-2010

    Sağanak yağış K.Maraş'ı teslim aldı

    Sağanak yağış K.Maraş'ı teslim aldı


    Kahramanmaraş'ta akşam başlayan ve aralıksız 3 saat süren sağanak biçiminde yağan yağmur hayatı olumsuz etkiledi.

    Alınan bilgiye göre, Kahramanmaraş kent merkezinde etkili olan sağanak yağmur nedeniyle hazırlıksız yakalanan çok sayıda vatandaş yolda kaldı. Özellikle Osmangazi, Bağlarbaşı ve Karacaoğlan mahallelerinde zemin katta bulunan evleri su bastı.
    Batıpark Spor Salonu civarında ise yolda kalan ve selde sürüklenen araçlarda bulunan vatandaşları ise polisler panzerle kurtardı. Atatürk Bulvarı üzerinde bulunan Belediye Pasajında çok sayıda iş yeri su altında kaldı.

    Bu arada, Kahramanmaraş Kayseri karayolu da sel nedeniyle kısmen trafiğe kapandı. Trafik ekipleri küçük araçların geçişlerine izin vermedi. Büyük araçların geçişlerine ise kontrollü olarak izin veriliyor.

    Yağmurun ardından çok sayıda vatandaş belediye ve itfaiyeyi arayarak ihbarda bulundu. Ekipler, evleri su altında kalan vatandaşlara yardımı sürdürüyor.

    Kahramanmaraş Valisi Mehmet Niyazi Tanılır, AA muhabirine yaptığı açıklamada, alt katlardaki bazı evleri su bastığını ve ekiplerin çalışmalarına yoğun olarak devam ettiğini bildirdi.

    Başta belediye olmak üzere sivil savunma ve DSİ'nin de çalışmalara katıldığını belirten Vali Tanılır, şu ana kadar herhangi bir can kaybı yaşanmadığını ifade etti.

    Tanılır, Belediye Başkanı Mustafa Poyraz ile konuyu yakından takip ettiklerini ve değerlendirme yaptıklarını sözlerine ekledi.

    AA




    Sağanak yağış K.Maraş'ı teslim aldı Yorumları