Study in America 500 öğrenciyi buluşturdu   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 10-14-2010 (23:49)   Son Mesaj: 10-14-2010 (23:49)    Cevap: 0    Gösterim: 663  

    10-14-2010

    Study in America 500 öğrenciyi buluşturdu

    Study in America 500 öğrenciyi buluşturdu


    Dünyada bir ilk olan MBA programlarının en üst düzey isimleriyle 2.000’in üzerinde başvuru arasından seçilen 500 öğrenciyi buluşturan, Study in America Paneli bugün İstanbul Ceylan InterContinental Otelde düzenlendi.

    International Student Services (Uluslararası Öğrenci Servisi) kısaca ISS tarafından organize edilen Study in America Paneli"nde ABD"nin eğitimde top 10 listesinde yer alan okulların dekanları ile çoğu Türkiye"nin seçkin üniversitelerindem mezun olmuş 500 civarında öğrenci buluştu.
    Katılımcı Amerikan üniversiteleri şunlar: NYU Stern, George Washington University School of Business, Duke University School of Business, UNC University School of Business, Carniege Mellon Tepper University School of Business, Chicago Booth University School of Business, USC Marshall University School of Business, Cornell University The Johnson School...

    Ayrıca Avrupa MBA"i olan INSEAD de panelde yer aldı. Türk Amerikan İşadamları Derneği Başkan Yardımcısı Fatih Erdem de kendi MBA deneyimi hakkındaki edinimlerini ve kariyerine olan etkilerini genç profesyonellerle paylaştı. www.StudyinAmerica.com sitesinden 2.000"in üzerinde başvuru oldu ve bunların arasından İngilizceyi iyi düzeyde bilen (lise veya üniversitede İngilizce eğitim görmüş) ve en az 2 sene iş tecrübesine sahip (2009 veya öncesinde mezun olmuş olan) genç profesyonellere davetiye gönderildi. Panele ayrıca Dubai, Kazakistan, İsviçre, İtalya ve Romanya"dan da adaylar katıldı.

    ISS Genel Müdürü Tamer Türkman İstanbul"da düzenlenen panelle ilgili olarak "Bu organizasyon dünyada kendi alanında tekdir. Bu bir fuar değildir. Nicelik ve nitelik olarak üst düzey katılımın sağlandığı ve MBA"in tartışıldığı, genç profesyonellere MBA"in sağlayacağı katkıların konuşulacağı seçkin bir buluşmadır" dedi. Türkman, "Study In America Paneli, MBA başvurusu sırasında yapılması ve yapılmaması gerekenlerin paylaşılacağı bir etkinliktir. Okullardan gelen temsilciler öğrencilerle birebir görüşecektir. Bu panel, dünyanın en iyi okullarını bir araya getiren tek panel olma özelliğine sahiptir. Diğer ülkelerdeki okullar ise ya fuarlarla ya da tek başlarına organizasyonlar düzenleyebilmektedir. Hedefimiz bu panelin, tüm dünyadaki Top MBA programlarına aday öğrenciler tarafından izlenmesini sağlamaktır" şeklinde konuştu.

    Study In America Hakkında:

    www.studyinamerica.com sitesi ABD"de okuyan ve okumak isteyen öğrencilerin buluşma noktası oldu. Burada halen okumakta olan öğrencilerle yapılmış söyleşi videoları, Türkiye hakkında ABD"den ünlü kişilerle yapılmış röportajlar, Amerikan okullarındaki basketbolcu meşhur Türk öğrencilerle ilgili haberler bulunuyor. Türkman, son olarak Global Forbes Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Steve Forbes"le Türkiye hakkında bir röportaj yapmıştı.




    Study in America 500 öğrenciyi buluşturdu Yorumları