CHP'li Mumcu'dan Özal iddialarına cevap   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 10-14-2010 (20:37)   Son Mesaj: 10-14-2010 (20:37)    Cevap: 0    Gösterim: 512  

    10-14-2010

    CHP'li Mumcu'dan Özal iddialarına cevap

    CHP'li Mumcu'dan Özal iddialarına cevap


    TBMM Başkanvekili ve CHP İzmir Milletvekili Güldal Mumcu, CHP'nin faili meçhul cinayetler başta olmak üzere, şüpheli pek çok cinayetin aydınlatılması için üzerine düşeni yerine getirdiğini ifade etti.

    Mumcu, yaptığı yazılı açıklamada, 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın oğlu Ahmet Özal'ın bugün bir gazetede yayımlanan açıklamasında, babasının ölümünün diğer faili meçhul cinayetler ile ilgili olduğunu ifade ederek, ''Uğur Mumcu'nun eşi Güldal Mumcu'yu anlamıyorum. Yerinde olsam CHP'yi de Meclis'i de ayağa kaldırırım'' dediğini kaydetti.
    Mumcu, şöyle devam etti:

    ''Faili meçhul cinayetler başta olmak üzere, şüpheli pek çok cinayetin aydınlatılması için 23. ve daha sonraki dönemlerde CHP üzerine düşeni yapmıştır. Bu çerçevede, 9 Şubat 1993 tarihinde Faili Meçhul Cinayetleri Araştırma Komisyonu ve ardından Ocak 1997 tarihinde Uğur Mumcu Cinayetini Araştırma Komisyonu kurulmuş ve raporları hazırlanmıştır. Ancak, AKP gerek faili meçhul cinayetlerin, gerekse şüpheli diğer ölümlerin aydınlatılması için CHP'nin verdiği araştırma önergelerini çoğunluğuna dayanarak reddetmiştir.

    Faili meçhul cinayetlerde yakınlarını kaybedenler, 11 Şubat 2010 Perşembe günü 'Toplumsal Bellek Platformu' olarak TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin başta olmak üzere, AKP, CHP, BDP gruplarını ve TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu'nu ziyaret etmişler, faili meçhul cinayetlerin araştırılması için Meclis Araştırma Komisyonu kurulmasını talep etmişlerdir.

    Konu ayrıca, CHP Mersin Milletvekili Ali Rıza Öztürk tarafından TBMM gündemine taşınmış, ancak Araştırma Komisyonu kurulması talebinin gündeme alınması 6 Nisan 2010 tarihinde Meclis Genel Kurulunda yapılan oylamada, AKP oylarıyla reddedilmiştir. AKP'nin geçmişle yüzleşme konusunda cesaretinin ve samimiyetinin olmadığı böylece ortaya çıkmıştır.''

    Mumcu, CHP Milletvekilleri Bülent Baratalı, Şükrü Elekdağ, Atilla Kart, Osman Kaptan, Ahmet Ersin ve Ali Rıza Öztürk'ün çeşitli tarihlerde konuyla ilgili verdikleri önergeleri da anımsattı.

    Güldal Mumcu açıklamasında, kurdukları Uğur Mumcu Araştırmacı Gazetecilik Vakfı'nın terör cinayetlerinin aydınlatılması için 16 yıldır yayınlar yaptığını da belirterek, ''Geçmişle yüzleşmek, bize yaşatılanları unutmamak, unutturmamak için yükselttiğimiz sesimiz adalet ve demokrasiye duyarlı herkese ulaşmaktadır'' ifadelerine yer verdi.




    CHP'li Mumcu'dan Özal iddialarına cevap Yorumları