CHP'nin gözden kaçırdığı davetiye   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 10-14-2010 (18:39)   Son Mesaj: 10-14-2010 (18:39)    Cevap: 0    Gösterim: 1913  

    10-14-2010

    CHP'nin gözden kaçırdığı davetiye

    CHP'nin gözden kaçırdığı davetiye


    CHP Grup Başkanvekili İnce, Cumhurbaşkanı Gül'ün resepsiyon davetiyesinde 'Cumhuriyet' kelimesinin kasti olarak unutulduğunu ima etti ancak gözden kaçırdığı bir nokta vardı. CHP'nin iddiası tam bir fiyaskoyla son buldu.

    Eski Cumhurbaşkanları Sezer ve Demirel döneminde de davetiyeler bu şekilde basılmıştı.
    CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül"ün, 29 Ekim"de Çankaya Köşkü"nde vereceği resepsiyona katılmayacaklarını söyledi. Resepsiyon davetiyesinde, "Türkiye Cumhurbaşkanı Abdullah Gül" ifadesinin kullanıldığını belirten İnce, "Umarım bu, bir matbaa hatasıdır" dedi ve davetiyeyi gazetecilere gösterdi.CHP"li İnce, "(Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı) olması gerekiyor.Buradan derin yorumlar yapmıyoruz; yanlış olmasın. Cumhuriyet yoksa, Cumhurbaşkanı da yoktur" dedi.

    CHP'li İnce bu uyarıyı yaparken bir tek noktayı gözden kaçırmıştı.

    SEZER VE DEMİREL DÖNEMLERİNDE DE BÖYLE KULLANILDI

    Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve eşi Hayrünnisa Gül"ün 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı resepsiyonu için gönderdiği davetiyelerde yer alan "Türkiye Cumhurbaşkanı" ifadesinin, önceki Cumhurbaşkanları Ahmet Necdet Sezer ve Süleyman Demirel dönemlerindeki davetiyelerde de kullanıldığı ortaya çıktı.

    CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce"nin, TBMM"de gazetecilere yaptığı açıklamada, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı resepsiyonu için gönderilen davetiyede "Türkiye Cumhurbaşkanı" ifadesinin yer aldığına ilişkin açıklamaları üzerine, Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezi tarafından, Sezer ve Demirel döneminde gönderilen Cumhuriyet Bayramı resepsiyonu davetiye örnekleri gösterildi.

    9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel"in 30 Ekim 1997 ve 10. Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer"in 29 Ekim 2001 tarihinde yapılacak resepsiyonlar için gönderdikleri davetiyelerde de "Türkiye Cumhurbaşkanı" ifadesinin kullanıldığı görülüyor.

    AK PARTİLİ ELİTAŞ: İŞTE! CHP'NİN MUHALEFETİ BUDUR

    AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, CHP'li Muharrem İnce'ye tepki gösterdi. CHP'nin konuları araştırmadan gündeme getirdiği ve her seferinde mahcup olduğunu söyleyen Elitaş, "Oysa en basitinden internete girip bir tık yapsa gerçeği öğrenecek. İşte CHP'nin yaptığı, yapacağı muhalefet ancak bu kadar olur." dedi.

    Elitaş, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün Çankaya Köşkü'nde vereceği iki resepsiyonu teke indirilmesine ilişkin ise şunları söyledi: "9. Cumhurbaşkanı Sayın Ahmet Necdet Sezer 2000'den 2003 yılına kadar tek resepsiyon veriyordu. Ancak AK Parti'nin iktidara gelmesiyle birlikte eşinin başı açık olan milletvekillerine eşli, eşleri tesettürlü olan vekillerimize ise eşsiz olarak davetiye gönderdi. Bu uyulama ile Sayın Sezer tam anlamı ile ayrımcılık yaptı. Oysa şimdi Sayın Cumhurbaşkanımız Abdullah Gül, hiç kimseye karşı ayrımcılık yapmadan herkesi eşli olarak davet ederek doğrusunu yapmıştır."

    (CİHAN)

    CHP'nin gözden kaçırdığı davetiye

    CHP'nin gözden kaçırdığı davetiye

    CHP'nin gözden kaçırdığı davetiye

    CHP'nin gözden kaçırdığı davetiye

    CHP'nin gözden kaçırdığı davetiye

    CHP'nin gözden kaçırdığı davetiye

    CHP'nin gözden kaçırdığı davetiye





    CHP'nin gözden kaçırdığı davetiye Yorumları