'Konuşa konuşa gittiği hastanede öldü' iddiası   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 10-14-2010 (18:05)   Son Mesaj: 10-14-2010 (18:05)    Cevap: 0    Gösterim: 558  

    10-14-2010

    'Konuşa konuşa gittiği hastanede öldü' iddiası

    'Konuşa konuşa gittiği hastanede öldü' iddiası


    Aydın'ın Kuşadası ilçesinde, 14 yaşındaki bir kız çocuğunun, böbrek ağrısı şikayetiyle 1,5 ay içinde iki kez başvurdukları devlet hastanesinde, aynı şikayetle üçüncü kez gittiklerinde ihmal sonucu öldüğü iddia edildi.

    Alınan bilgiye göre, Kuşadası Devlet Hastanesi Acil Servisi'ne amcası Bedri Kaya tarafından böbrek ağrısı şikayetiyle getirilen 14 yaşındaki Gülsün Kaya adlı kız çocuğunun, bir süre sonra öldüğü ileri sürüldü.
    Amca Bedri Kaya, gazetecilere yaptığı açıklamada, yeğeni Gülsün'ün ilk olarak 1,5 ay önce rahatsızlandığını ve hastaneye getirdiklerini, kendilerine ''Böbreklerinde taş var. Bol bol su içsin, 6 ay sonra tekrar bakar, müdahale ederiz'' denildiğini savunarak, yaşananları şöyle anlattı:

    ''Yeğenim, bu süreçte normal olarak okuluna devam ediyordu. İki gün önce tekrar rahatsızlandı, yine hastaneye getirdik. Aynı teşhisi koydular, yine 'Bol bol su içmesi ve 6 ayın dolması gerektiği' söylendi. Çocuk bu sabah okula gitmek üzere kalktı, kahvaltı öncesi rahatsızlandı. Arabayla hastaneye getirdim. Yol boyunca konuşa konuşa geldik. Hastanenin acil servisine yatırdık, 10 dakika sonra nöbetçi doktor çıkıp bize, 'Bu hasta getirdiğinizde yaşıyor muydu?' dediğinde Gülsün'ün öldüğünü anladık.''

    Doktorları suçlayan acılı amca, ''Konuşarak getirdiğim yeğenim acil serviste öldü. Sorumluların cezalandırılmasını istiyorum'' dedi.

    Kuşadası Devlet Hastanesi Başhekimi Tayfun Vural ise konunun savcılığa intikal ettiğini ve açıklama yapma yetkisi olmadığını söyledi.

    Konuyla ilgili açıklamanın daha sonra Aydın Valiliği tarafından yapılacağı bildirildi.




    'Konuşa konuşa gittiği hastanede öldü' iddiası Yorumları