MHP: Türk sporunun sorunlarını araştıralım   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 10-14-2010 (17:38)   Son Mesaj: 10-14-2010 (17:38)    Cevap: 0    Gösterim: 491  

    10-14-2010

    MHP: Türk sporunun sorunlarını araştıralım

    MHP: Türk sporunun sorunlarını araştıralım


    MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, Türk sporunun sorunlarının ve çözüm önerilerinin belirlenmesi için Meclis araştırma komisyonu kurulması konusunda partiler arasında görüş birliği olduğunu söyledi.

    Vural, MHP Aydın Milletvekili Ali Uzunırmak ile birlikte basın toplantısı düzenledi.
    Uzunırmak, Türk sporundaki sorunların araştırılması ve çözüm yollarının belirlenmesi için verilmiş bir araştırma önergesinin olduğunu anımsattı.

    AKP ve CHP gruplarıyla yaptıkları görüşmeler sonunda salı günü konunun ele alınmasına karar verildiğini belirten Uzunırmak, Meclis araştırma komisyonu kurulmasını mutabakatla kabul ettiklerini söyledi.

    Uzunırmak, bunun için AK Parti ve CHP grubuna teşekkür etti.

    Sektördeki tarafların, aktörlerin hak ve hukukunu temin eden bir yasal platformun oluşturulması gerektiğini vurgulayan Uzunırmak, ''Özel yaşantılara varan, sporcuların randımanlarını, profesyonelliklerini etkileyecek şekilde, ait oldukları kurumların zarar görmesine neden olacak yanlışlıkların, olumsuzların artık gündemden düşürülmesi gerekiyor'' dedi.

    Uzunırmak, şunları söyledi:

    ''Bir yabancı antrenör getiriliyor. Mukavele şartları, Türkiye'de kaç gün kaldığı belli değil. Geçmişte Türkiye'ye gelen yabancı antrenörler olmuştur ama Türkiye'de kalarak bir mantık yenilenmesine gitmişlerdir ve rol model olmuşlardır. Hiddink, Türkiye'de kalmıyor. Maç bitince gidiyor. Böyle mantık yenilenmesine, kaynaşmaya fırsat olmaz.''

    ''Acaba bu kadar bütçeler harcanırken davul Hiddink'in omzunda tokmak başkalarının elinde mi diye de düşünmek gerekiyor'' diyen Uzunırmak, Türkiye'nin, kişisel yönetme mantığından kurtularak, hak ve ödevlerin hukuksal zemine oturtulması gerektiğini söyledi.

    -PRİMLER DE ELE ALINMALI-

    Oktay Vural da Türk spor sektöründeki sorunların Meclis'te ele alınmasına ilişkin araştırma önergelerinin bugün gündeme alınması için Danışma Kurulu önerilerinin bulunduğunu bildirdi.

    Bu konunun, salı günü gündeme alınarak Meclis araştırma komisyonu kurulmasına ilişkin partiler arasında görüş birliği olduğunu ve bunun üzerine Danışma Kurulu önerilerini geri çektiklerini belirten Vural, MHP'nin, Türk sporundaki son gelişmeleri de inceleyecek araştırma komisyonunun kurulmasına öncülük ettiğini ifade etti.

    Vural, ''Herkes 'bu rezaletin hesabı sorulmalı' diyor ama kim soracak? Federasyon seçimlerinin siyasileşmesinin sonuçları hangi noktaya gidiyor, bunlar araştırılacaktır'' dedi.

    Vural, bir soru üzerine, milli takımlara verilen primlerin de ele alınması gerektiğini kaydederek, ''Kullanılan kaynak milletin kaynağıdır. Bu kaynağın verimli bir şekilde kullanılıp kullanılmadığı konusunun elbette TBMM'de ele alınması gerekiyor'' diye konuştu.




    MHP: Türk sporunun sorunlarını araştıralım Yorumları