Sahte içki imalatı bağımlılık yaptı!   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 10-14-2010 (17:06)   Son Mesaj: 10-14-2010 (17:06)    Cevap: 0    Gösterim: 507  

    10-14-2010

    Sahte içki imalatı bağımlılık yaptı!

    Sahte içki imalatı bağımlılık yaptı!


    Sahte içki imalatı yapma suçundan girdiği cezaevinden 1 hafta önce tahliye olan kişi, Bornova ilçesindeki bir depoda sahte içki imalatına başlamak üzereyken yakalandı.

    Alınan bilgiye göre, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Mali Suçlar Büro Amirliği ekipleri, Doğanlar'daki bir depoda sahte içki üretildiği yönündeki bilgi üzerine operasyon düzenledi.
    Operasyonda daha önce aynı suçtan cezaevine girdiği ve 1 hafta önce tahliye olduğu öğrenilen H.K. ile yanında çalışan 3 kişi gözaltına alındı.

    Depoda karışımı yapılmış 450 litre içki, 820 litre etil alkol, su, şeker, limon tuzu, 1650 boş etiketli şişe, 650 TPDK bandrolü, şişe dolum makinesi, yabancı içki etiketleri ve dolumda kullanılan malzemeler de ele geçirildi.

    Zanlıların, daha önce kurdukları firma aracılığıyla yabancı bir firmanın içkilerini ithal etme izni ve TPDK bandrolü aldıkları, bir miktar içki ithal ettikten sonra boş şişelere sahte içki doldurarak piyasaya sürdükleri iddia edildi.

    İzmir Adliyesine sevk edilen zanlılardan H.K. tutuklanırken, diğer 3 kişi ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

    Şişelere doldurulurken ele geçirilen karışımla ilgili yapılan laboratuvar incelemesinde ise standartların üzerinde alkol bulunduğunun tespit edildiği ve bunun sağlık açısından sakıncalı olduğu öğrenildi.




    Sahte içki imalatı bağımlılık yaptı! Yorumları