Tuğamiral Yürekli: İmzasız, isimsiz bir maille buradayız   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 10-14-2010 (16:57)   Son Mesaj: 10-14-2010 (16:57)    Cevap: 0    Gösterim: 574  

    10-14-2010

    Tuğamiral Yürekli: İmzasız, isimsiz bir maille buradayız

    Tuğamiral Yürekli: İmzasız, isimsiz bir maille buradayız


    Poyrazköy'de ele geçirilen mühimmata ilişkin davada savunmasını yapan tutuksuz sanıklardan Tuğamiral Şafak Yürekli, ''Askeriye içerisinde bazı mihraklar tarafından vatanını milletini çok seven kişiler hakkında CD oluşturulmuştur'' dedi.

    İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesinde verilen aranın ardından devam eden duruşmada, savunması sorulan tutuksuz sanıklardan Kurmay Albay Muharrem Alacalı, ele geçirilen bazı belgelerde kendi isminin de geçtiğini belirterek, ''Ben hiçbir illegal oluşumun içinde yer almadım. Bu iddialar 13 yıl önce basında yer aldı. Ben 13 yılda önemli, kritik noktalarda görev yaptım. Bu iddialarda en küçük bir şüphe olsaydı beni bu kritik görevlere getirirler miydi?'' diye konuştu.
    -''SUÇLAMANIN BENİM İÇİN ZORLUĞUNU ANLATMAM MÜMKÜN DEĞİL''-

    Albay Alacalı, 24 Mayıs 2009 tarihli ihbar mailinde Metin Ataç hakkında bilgi topladığının iddia edildiğini ve kendine iftira atıldığını belirterek, ''Devletin albayı, 'Yok öyle bir şey' diyor. Ama iddianamede geçiyor. Bu iddiaların tamamı gerçek dışıdır. Ne işime yarayacak komutanın özel bilgileri?'' dedi.

    Üçüncü kişilere ait ihbar mektuplarında adı geçtiği için terör örgütüne üyelikle suçlandığını ve asıl belgeyi hazırlayanlarla ellerinde bulunduranların sorgulanması gerektiğini anlatan Alacalı, ''Benim evimde ele geçirilen CD'lerde soruşturmayla ilgili suç unsuru olan hiçbir şeye rastlanmamıştır. İhbar mektuplarının amacı, amiral rütbesine geçmemin engellenmesidir. 33 yılını devlete hizmete adamış biri için bu suçlamanın ne kadar zor ve katlanmaz olduğunu anlatmam benim için mümkün değil'' dedi.

    Alacalı, beraatını talep etti.

    -TUĞAMİRAL ŞAFAK YÜREKLİ-

    Savunması sorulan davanın tutuksuz sanıklarından Tuğamiral Şafak Yürekli de ''Tarafıma yöneltilen tüm suçlamalar tanımadığım kişiler tarafından, bilgisayarlarda 'yazan' ve 'son kaydeden' diye ismimin yer almasından kaynaklanıyor. Bir bilgisayarda 'yazan' ve 'son kaydeden' diye ismi geçen kişinin o belgeyi yazmayabileceğini bilgisayar kullanan herkes bilir'' dedi.

    Belgelerin tarihini ve yazanını data bilgilerinden kendisinin de değiştirebileceğini savunan Yürekli, isteyen herkesin sahte bir dosya oluşturabileceğini öne sürdü.

    ''Belgeyi oluşturanın tüm bilgileri bir başkası tarafından kolayca değiştirilebileceği, Microsoft uzmanı tarafından yazılan e-mail ile açıklandı'' ifadelerini kullanan Yürekli, bu mailin yazılı olduğu belgeyi mahkeme heyetine sundu.

    Yürekli, ''İsteyen bir kişi, internetten 3 saniye içinde indirdiği bir programla istediği kişinin ismini yazıyor. Ama bunun delil olmayacağı Microsoft tarafından açıklandı'' açıklamasını yaparak, bu konuda bilirkişi tayiniyle inceleme yapılmasını talep etti.

    -''DELİL OLARAK İFADE EDİLEN CD'LER ÖNCEDEN HAZIRLANMIŞTIR''-

    İhbarda adı geçen Doğu Perinçek'i tanımadığını söyleyen Yürekli, ''İhbarcı kişi, benim Marmaris'teki çalışma odamın detaylarını, arkadaşlarımın çalışma odalarının detaylarını bilmektedir. Akrabalarını bile tanımaktadır. İmzasız, isimsiz bir maille burada huzurlarınızdayız. Delil olarak ifade edilen CD'ler önceden hazırlanmıştır. Daha sonra ilgili şahıslarca hedef seçilen kişilerin odalarına yerleştirilmiştir'' dedi.

    Yürekli, ''Ben de haksız yere suçlanan, buradaki şerefli askerlerden biriyim. Askeriye içerisinde bazı mihraklar tarafından vatanını milletini çok seven kişiler hakkında CD oluşturulmuştur. Bu CD'lerle sanık yapıldık'' diye konuştu.

    Duruşmada, Hakim Karababa'nın, ''Kafes Eylem Planı''nda fuhuş çetesinden bahsediliyor. Kamuoyuna da çok yansıdı. Bugün gazetelerde de çıktı. Sizin de ifadenizin alınacağı söyleniyor. Doğru mudur?'' diye sorduğu Yürekli, ''Böyle alçakça bir şey yoktur. Kesinlikle böyle bir şeyde yer almam. Atatürk'ün askerleri böyle bir oluşumda yer almaz. Biz çocuklarımıza helal para götürüyoruz'' dedi.

    Kısa bir aranın ardından duruşma yeniden başladı.




    Tuğamiral Yürekli: İmzasız, isimsiz bir maille buradayız Yorumları