Işıkara: Deprem olacak mı diye sormayın   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 10-14-2010 (16:54)   Son Mesaj: 10-14-2010 (16:54)    Cevap: 0    Gösterim: 551  

    10-14-2010

    Işıkara: Deprem olacak mı diye sormayın

    Işıkara: Deprem olacak mı diye sormayın


    Prof. Dr. Ahmet Mete Işıkara, geçen yıl Türkiye'de 10 bine yakın deprem olduğunu belirterek, ''Saatte bir deprem olan bir ülkede deprem olacak mı diye sormayın'' dedi.

    Prof. Dr. Işıkara, Ankara Yüce Okullarında öğrencilere deprem konusunda ders verdi. Okula gelişinde öğrenciler tarafından ''Deprem Dede hoşgeldiniz'' sözleriyle karşılanan Işıkara, öğrencilerle hatıra fotoğrafı çektirdi.
    Deprem sırasında yaşanabilecek olayları öğrencilere görsel sunumla anlatan Işıkara, iki öğrenciyle de deprem sırasında yapılması gerekenleri uygulamalı olarak gösterdi.

    Kendi yaş grubunun depremlerden ders almadığını ifade eden Işıkara, büyüklüğü ne olursa olsun depremden kurtulmanın mümkün olacağını ancak bunun da binaların yapısına bağlı olduğunu belirtti.

    Çocuklardan, odalarındaki dolapları sabitlemeleri konusunda ebeveynlerini uyarmalarını isteyen Işıkara, bilimin ne zaman deprem olacağını söyleyemediğini, geçen yıl Türkiye'de 9 bin 196 depremin meydana geldiğini kaydetti.

    ''Saatte bir deprem olan bir ülkede deprem olacak mı diye sormayın'' diyen Işıkara, Ziraat Bankası ve Kızılay ortaklığıyla yaptırılan kumbaralardan öğrencilere dağıttı. Işıkara, öğrencilere, harçlıklarından artırarak kumbaraya attıkları paralarla Kızılaya katkı sağlanacağını söyledi.




    Işıkara: Deprem olacak mı diye sormayın Yorumları