Kaza kurşununa 22 yıl hapis   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 10-14-2010 (16:06)   Son Mesaj: 10-14-2010 (16:06)    Cevap: 0    Gösterim: 452  

    10-14-2010

    Kaza kurşununa 22 yıl hapis

    Kaza kurşununa 22 yıl hapis


    İki grubun kavgasında patlayan silahtan çıkan kurşun yoldan geçen kişiyi öldürdü. Karar duruşmasında silahı ateşleyene 22 yıl hapis cezası verildi.

    Adana'da 11 Mayıs tarihinde Mestanzade Mahallesi Güney Kuşak Bulvarı ile Manisalı Alibey Caddesi'nin kesiştiği yerde iki grup kavga etti.
    Kavga sırasında patlayan silahtan çıkan kurşunun isabet ettiği Kutsal Burak Ölmezoğlu yaşamını yitirdi.

    Tutuklu yargılanan sanık Fevzi Budan, karar duruşmasında Halil Karataş ile aralarında çıkan sopalı kavgayı anlattı: ''Etraftaki insanlar bizi ayırdı. Oradan uzaklaşırken de küfür ettiler. O sırada bir nakliye kamyonetine koyunları yükleyip eve gittim. Evdeki av tüfeğini bir beze sarıp olay yerine döndüm. Karataş ailesinin evi de oradaydı. 'Dışarı çıkın' diyerek tüfekle birkaç kez havaya ateş ettim. Etrafta Karataş ailesinden kimse yoktu, bu sırada amcam Halil geldi ve silahı almak için çaba göstermeye başladı. Bu sırada tüfek ateş aldı ve yoldan geçen kişi vuruldu. Olaydan dolayı pişmanım, vicdan azabı duyuyorum. Ben ölseydim de bu acıyı çekmeseydim.''

    Kararı açıklayan mahkeme heyeti, Fevzi Budan'ın olası kast ile adam öldürme suçundan 20 yıl, silahla tehdit suçundan da 2 yıl 4 ay 3 gün olmak üzere 22 yıl 4 ay 3 gün hapis cezasına çarptırdı. Salih ve İbrahim Budan ise beraat etti.




    Kaza kurşununa 22 yıl hapis Yorumları