Albay Özyurt: Perinçek'leri tanımam   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 10-14-2010 (15:58)   Son Mesaj: 10-14-2010 (15:58)    Cevap: 0    Gösterim: 421  

    10-14-2010

    Albay Özyurt: Perinçek'leri tanımam

    Albay Özyurt: Perinçek'leri tanımam


    ''Kafes Eylem Planı'' ve ''Amirallere Suikast'' dosyalarıyla birleştirilen Poyrazköy'de ele geçirilen mühimmata ilişkin davada savunmasını yapan tutuksuz sanık Albay İbrahim Koray Özyurt savunma yaptı.

    ''Kafes Eylem Planı'' ve ''Amirallere Suikast'' dosyalarıyla birleştirilen Poyrazköy'de ele geçirilen mühimmata ilişkin davada savunmasını yapan tutuksuz sanık Albay İbrahim Koray Özyurt, ''Birinci 'Ergenekon' iddianemesinin 17. sayfasında yer alan doğum yeri ve bilgileri hariç, Doğu Perinçek ile kesiştiğimiz hiçbir ortak mekan veya zaman bulunmamaktadır'' dedi.
    İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada savunması sorulan Özyurt, savunmasını sinevizyon gösterisi eşliğinde yaptı.

    Özyurt, ''Ergenekon terör örgütü üyeliği ile suçlanıyorum. Bu ve bütün suçlamaları reddediyorum. Bu suçlamaların içinde olmadığımın en büyük kanıtı da onurla ifa ettiğim askerlik görevimdir. 33 yıldır silahlı kuvvetlerin mensubuyum'' dedi.

    Görev ve rütbelerini anlatan ve evleninceye kadar yaklaşık 9 yılının denizlerde geçtiğini belirten Özyurt, beraber harbe gideceği silah arkadaşlarını yakından tanımasının doğal olduğunu ifade etti.

    Özyurt, 24 Mayıs 2009'da polisin 155 mail hattına gelen ve kendi isminin de yer aldığı ihbar mektubuna ilişkin şunları söyledi:

    ''155 mail hattına yollanan mail içeriğinde, 'Ergenekon'un sıkı savunucularındandır. Doğu Perinçek ve eşi Şule Perinçek ile bağlantıları vardır' deniliyor. Benim, Doğu Perinçek ve Şule Perinçek ile hiçbir ilgim yoktur. Ne bir telefon görüşmem, ne de görüştüğüme dair bir görüntü yoktur. İhbarla ilgili ifade vermeye çağrıldığım güne kadar, İstanbul'a sadece teyzemin vefatı dolayısıyla geldim.

    Hayatın olağan akışında insanlar olaylara şüpheyle yaklaşırken, delil elde edilmeksizin yargılanmaktayız. Benim odamda yapılan aramalarda suç teşkil eden hiçbir belge veya CD bulunamamıştır. Hiçbir suç unsuruna rastlanmadığı mahkemenizin kayıtlarında da yer alıyor. Başka şahıslarla ilgili belgeler benimmiş gibi gösteriliyor.''

    ''Ergenekon'' davası sanıklarından İlyas Çınar'ın evinde yapılan aramada ele geçirilen ve iddianamenin ek klasörlerinde yer alan 51 no'lu CD'de ''Koray Özyurt ekipten'' ibaresi olduğunu hatırlatan Özyurt, ''Ekip kelimesi, askerlerin kullandığı bir kelime değildir. Çınar'ı Deniz Kuvvetleri Komutanlığından tanırım. Kendisiyle irtibatım yoktur. Meslek hayatımda bir kez gördüm ve neden böyle bir bilgi var kendisinde onu da bilmiyorum'' dedi.

    -ŞULE PERİNÇEK'E MEKTUP İDDİASINI KABUL ETMEDİ-

    ''Ergenekon'' davası sanığı Hasan Ataman Yıldırım'dan ele geçtiği belirtilen 37 no'lu CD'de altında adının olduğu ''Şule ablaya mektup'' isimli bir belgeden de söz eden Özyurt, ''Bunu ben yazmadım. Ben yazdıysam ya bende ya da Doğu Perinçek veya Şule Perinçek'te olması mantıklı olandır. Neden Hasan Ataman'da olsun? Mektup yazmak suç mudur? Ben Başbakana yazsam o da mı suç olacaktı? O da bir parti başkanı'' diye konuştu.

    Doğu ve Şule Perinçek'i şahsen tanımadığını, onlarla hiçbir ilişkisinin olmadığını aktaran Özyurt, ''Bu belgeyi hazırlayanlar, Doğu Perinçek ile beni nasıl irtibatlandıracakları konusunda biyografik istihbarat yapmışlardır. Hiçbir şey bulamamışlar ama bakmışlar ki doğum yeri aynı. İkimiz de Erzincan Refahiye doğumluyuz ve ikimiz arasında böyle bir irtibat kurmuşlardır'' şeklinde savunma yaptı.

    ''Birinci Ergenekon iddianamesinin 17. sayfasında yer alan doğum yeri ve bilgileri hariç Doğu Perinçek ile kesiştiğimiz hiçbir ortak mekan veya zaman bulunmamaktadır'' ifadelerini kullanan Özyurt, ele geçirilen başka belgelerle ilgili de ''İddianame makamı belgeleri nasıl incelemiş, kararını nasıl vermiş? Bizleri iddianameye nasıl yazmış?'' diye sordu.

    Özyurt, mahkemeden belgeleri inceleyen kişilerin çağrılarak mahkemeyi aydınlatması talebinde bulundu. Belgeleri yazan ve inceleyenlerin suç işlediğini belirten Özyurt, belgelerin hiçbirinin delil olarak kabul edilmemesi gerektiğini aktardı.

    ''Belgeleri inceleyen uzmanlar tarafsız olsalardı veya ettikleri yemine bağlı kalsalardı ne ben ne de burada bulunan diğer arkadaşlarım karşınızda bulunmayacaktı'' diye konuşan Özyurt, silahlı kuvvetlerde bazı hainlerin ellerine gelen belgeleri ve bilgileri kendilerini tanımadan düzenlediklerini ve delil olarak adlandıracak belgeler ürettiklerini öne sürdü.

    -''SUBAYLAR BELGELERDE İSİMLERİNİ YAZMAZ''-

    İbrahim Koray Özyurt, ''Deniz kuvvetlerindeki hiçbir subay belge hazırlarken ismini yazmaz'' dedi.

    ''Ergenekon'' davası sanıklarından Tuncay Özkan ve Mehmet Adnan Akfırat'ı şahsen tanımadığını da kaydeden Özyurt, emekli bir komutanın davayla ilgili yazdığı bir şiiri okuyarak, savunmasına son verdi.

    Özyurt, yurt dışına çıkış yasağının kaldırılmasını ve beraatini talep etti.

    Duruşmada söz alan tutuklu sanıklardan Levent Bektaş'ın avukatı Celal Ülgen de İlyas Çınar'ın evinde yapılan aramalarda ele geçirilen 51 no'lu CD ve diğer 52 tane CD'den imaj alınmadığını savunarak, ''Sadece hard diskten imaj alınmış. Suç konusu 51 no'lu CD ve 51 no'lu DVD var. Nedir sırrı? ABD 50 eyalettir. Onlar Türkiye'yi 51. eyalet olarak görüyorlar. Onun için CD'lere 51 no'lu CD adını koymuşlardır'' dedi.

    Duruşmaya, daha sonra ara verildi.




    Albay Özyurt: Perinçek'leri tanımam Yorumları