Cumhuriyet gazetesinin darbe sevgisi   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 10-14-2010 (15:37)   Son Mesaj: 10-14-2010 (15:37)    Cevap: 0    Gösterim: 586  

    10-14-2010

    Cumhuriyet gazetesinin darbe sevgisi

    Cumhuriyet gazetesinin darbe sevgisi


    Cumhuriyet gazetesinde bugün çıkan bir ölüm ilanı, Cumhuriyet'in darbe (cunta) sevgisini ortaya çıkardı. Meğer Cumhuriyet Aydemir Cuntasının darbe girişimlerini bile takdir ediyormuş... İşte o haber:

    Bugün Cumhuriyet gazetesinin 10. sayfasında Yüzbaşı Fevzi Bingöl'ün ölümünün 3. yılı anısına bir ilan yayımlandı.
    İlanı verenler Yüzbaşı Fevzi Bingöl'ün yeğenleri (Metin, Çetin, Yıldırım Tükenmez, Leyla Arseven)

    İlanda aynen şu ifadeler yer alıyor: "21 Mayıs'ın önderlerinden Yüzbaşı Fevzi Bingöl'ü 3. ölüm yıldönümünde sevgi, saygı ve özlemle anıyoruz"

    İlk başta sıradan bir ilan gibi gözüküyor ama tarihe ve sözkonusu merhumun ismine biraz daha dikkatli bakıldığında bu ilanın hiç de sıradan olmadığı anlaşılıyor.

    Peki bu nedir bu tarihin anlamı ve Yüzbaşı Fevzi Bingöl kim? Ne demek 21 Mayıs'ın önderi?

    Yüzbaşı Fevzi Bingöl, Türkiye'de darbe sezonun açılmasına neden olan 27 Mayıs darbesinin planlayıcıları arasında bulunan ama o tarihte Kore'de olduğu için darbeye katılamayan ve dolayısıyla Milli Birlik Komitesinde kendisine koltuk kapamadığı için 27 Mayıs'tan sonra iki defa başarısız darbe girişiminde bulunan Albay Talat Aydemir'in ekibindeki bir yüzbaşıdır.

    21 Mayıs tarihi de 22 Şubat 1962 tarihinde başarılı olamayan Albay Talat Aydemir'in ikinci başarısız darbe girişimidir.

    İşte Cumhuriyet'in bugünkü sayısında "21 Mayıs'ın önderi" denilen Yüzbaşı Fevzi Bingöl, Albay Talat Aydemir'in 21 Mayıs 1963 tarihindeki başarısız darbe girişimine bilfiil katılmış bir subaydır.

    Bu ikinci darbe girişiminden sonra Talat Aydemir idam edilmişti. Yüzbaşı Fevzi Bingöl'ün de önce idamı istenmiş ancak daha sonrası cezası müebbete çevrilmişti. Yüzbaşı Bingöl 7 yıl yattıktan sonra affedilerek serbest bırakılmıştı.

    İşte Cumhuriyet Gazetesi'nde bugün "21 Mayıs'ın önderi" şeklinde ilanı yayınlanan merhum Yüzbaşı Fevzi Bingöl'ün kısa hikayesi.

    Cumhuriyet gazetesinin cuntacılık sevgisini okurlarımızın takdirine bırakıyoruz.




    Cumhuriyet gazetesinin darbe sevgisi Yorumları