Vural: Emeklinin zammı altın çilek parası   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 10-14-2010 (15:37)   Son Mesaj: 10-14-2010 (15:37)    Cevap: 0    Gösterim: 447  

    10-14-2010

    Vural: Emeklinin zammı altın çilek parası

    Vural: Emeklinin zammı altın çilek parası


    MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, emekliye verilen zammın ''sadece bir buçuk kilo altın çilek parası'' olduğunu söyledi.

    Vural, düzenlediği basın toplantısında, emeklilere yapılan zamdan, önceki gün TBMM'de yapılan gizli oturuma, Şili'de göcük altında kalan madencilerin kurtarılmasına ilişkin gündeminde yer alan konular hakkında görüşlerini açıkladı.
    Vural, ''Gizli oturum tam bir gizli oturum olmuştur. Gizli oturumda dahi her şey gizlenmiştir'' dedi.

    ''PKK ve ABD ile ne pazarlıklar yapıldığını merak ettiklerini ve öğrenmek istediklerini'' belirten Vural, ''Aslında bu pazarlıklar gizlenemiyor. Suriye'de PKK'ya af ve teröristlere iş vaatleri görüşülmüştür'' diye konuştu.

    Dün Genel Kurulda yapılan Anayasa Mahkemesine üye seçiminin ''AKP'nin yüksek disiplin kuruluna üye seçimi gibi gerçekleştirildiğini'' savunan Vural, üyelerin ''siyasal tercihlerle seçildiğini'' ileri sürdü.

    Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Aydın Çine Barajı'nın açılışında söylediği ''İlk kazma 1995 yılında atılmıştır. 2003 yılına kadar barajla ilgili olarak sadece yol inşaatları tamamlandı. O yıllardaki ödeneklerle devam edilseydi bu baraj tam 81 yılda tamamlanacaktı'' şeklinde sözlerini dinleten Vural, şunları kaydetti:

    ''Bir barajı yapabilmek için önce yolları yapmanız lazım. Başbakan 'önce yol yapılmış' diyor. Yol olmadan baraj olur mu? MHP'nin hükümet ortağı olduğu dönemde 2010 fiyatlarıyla verdiğimiz ödenek 112 trilyon. AKP ortalaması 124 trilyon. Eğer MHP'nin ortalamasıyla ödenek verilseydi MHP'den sonra bu baraj bu yılın sonunda, 2011 yılının başında yani 8,8 yılda bitecekti. Nerede 81 yıl? İnsanda biraz insaf olur. Hesap bilmiyorsun önüne konanı bari doğru düzgün oku. 'Kazmayı vurdular, biz de bitirdik, Allah razı olsun' der, bir teşekkür eder insan. Kendisinden önce yapılanları küçülten, kendi döneminde yapılanları abartmak için her türlü tahrifatı yapanlardan bu ülkeye ne fayda gelir? Marmaray için de 'hayallerdeydi, biz yaptık' diyor. Senin hayal dediğinin ben ihalesini yapmıştım, kredisini bulmuştum.

    Biz, bizden önce temeli atanlara da katkı sağlayanlara da şimdi de bu barajın bitirilmesi konusunda gayretlerinden dolayı bu hükümete de teşekkür ediyoruz. Allah razı olsun ama Başbakandan bir 'Allah razı olsun' yok.''

    -''4 FİLEYİ ÇALDILAR''-

    Emekli maaşlarına yapılan zammı da gündemine alan Vural, içinde bazı gıda maddeleri olan ve üzerinde ''AKP'nin filesi emeklinin çilesi'' yazılı bir file getirdi. Vural, ''Emeklilere verilen zamla en düşük SSK emeklisinin maaşı 739 milyon olacak. Bu zamlarla emekli bu yıl 64,5 file alabilecek. 2010 yılında ise 68,6 file almış. 4 file çalınmıştır. AKP döneminde emeklinin çilesi artmıştır. Yapılan zamlar maalesef emeklinin giderek daha az ürün almasına sebebiyet vermiştir'' dedi.

    Emeklilerin artık domatese ve ete ''vitrinden baktığını'' ileri süren Vural, elindeki altın çileği göstererek, ''70 milyon civarında zam yaptılar. Emekliye verilen zam sadece bir buçuk kilo altın çilek parası'' dedi.

    Türkiye'de 2,2 milyon kişinin kredi kartı ve ferdi kredisini ödeyemez hale geldiğini belirten Vural, ''Takibe düşen tüketici kredileri 2002'den bu yana 70 kat, konut kredileri 85,4 kat artmıştır. Millet ödeyemiyor'' diye konuştu.

    Vural, şunları söyledi:

    ''AKP'nin filesinden emeklinin çilesine, Aydın'ın Çine'sine kadar hep yalan rüzgarlarıyla avutulan milletimiz. Tablo bu. Bu ekonomi politikaları devam ettiği sürece hepimiz kaybedeceğiz dedi.

    Gidip markette altın çilek arayacağınıza, 50 milyonluk altın çilek arayan Başbakan olarak göstereceğinize hiç olmazsa gizli saklı yapsanız, millet domates yiyemiyor, et yiyemiyor, beyefendi altın çilek peşinde... Sıhhati için daha çok yemesini öneriyorum ama emeklilerin de ete, daha sağlıklı beslenmeye ihtiyacı var.''

    -''KEŞKE 3 GÜNDE ÇIKARTSAYDINIZ''-

    Vural, ''8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın öldürüldüğü iddialarıyla'' ilgili bir soru üzerine, ''Savcı değilim. Değerlendirme yapmam doğru olmaz. Sherlock Holmes değiliz. Bütün bunlar araştırılmalıdır. Sis perdesi bulunmamalıdır'' dedi.

    Şili'de kurtarılan madencilerle ilgili bir soru üzerine de Vural, şunları kaydetti:

    ''Zonguldak'ta işçilerimizin göçük altında kalmalarına kader diye bakanlar, acaba dönüp baksalar... Bunda kendilerinin ne kadar ihmalleri, kusurları var, belki ders alırlar.

    Ömer Dinçer '3 günde biz çıkarırdık' demiş. İki tane rahmetli işçimizin naaşları yerin altında ama bunu çıkarmak için herhangi bir gayret sarf edilmiyor. Keşke 3 günde çıkartsaydınız, keşke 3 günde madencilerimizin hiç olmazsa cesetlerine ulaşabilseydiniz. Bundan alabilecekleri çok dersler var. Bu madenlerde yerin altında kalanlarla ilgili ihmali, kusuru olanlar araştırılmalıdır.''




    Vural: Emeklinin zammı altın çilek parası Yorumları