Elmadağ Belediye Başkanı beraat etti   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 10-14-2010 (15:06)   Son Mesaj: 10-14-2010 (15:06)    Cevap: 0    Gösterim: 576  

    10-14-2010

    Elmadağ Belediye Başkanı beraat etti

    Elmadağ Belediye Başkanı beraat etti


    Elmadağ Belediye Başkanı Gazi Şahin'in de aralarında bulunduğu 17 kişi, Şahin'in Mamak Belediye Başkanlığı döneminde, ''imar mevzuatına aykırı davranarak görevlerini kötüye kullandıkları'' iddiasıyla yargılandıkları davada beraat etti.

    Ankara 6. Asliye Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, bazı sanıklar ve avukatları ile müşteki Ali Bayram'ın avukatı katıldı.
    Esas hakkındaki görüşünü açıklayan Cumhuriyet Savcısı Veli Güney, alınan bilirkişi raporunda da belirtildiği üzere, yüklenici bir firmaya kat karşılığı sözleşmeyle verilen bina yapım işiyle ilgili tadilat projesini ''mevzuata uymadan yaptıklarına'' dair somut bir bulgu bulunmaması ve ''kamu zararı oluşmaması'' nedeniyle sanıkların beraatlarını istedi.

    Sanıklar ve avukatları da beraat talebinde bulunurken, müşteki Ali Bayram'ın avukatı savunmalara katılmadıklarını ve yeni bilirkişi raporu alınmasını istediklerini bildirdi.

    Yargıç Zülfü Yılmaz, tüm sanıkların atılı suçlamalardan beraat ettiklerini açıkladı.

    -İDDİANAME-

    İddianamede, 2002'de yüklenici firmaya kat karşılığı inşaat yapım sözleşmesiyle verilen bina yapım işiyle ilgili inşaat emsalinin yükseltildiği, yoğunluk artırıcı plan değişikliğinin Mamak Belediye Meclisince 10 Eylül 2004'te kabul edildiği kaydedilmişti.

    Bu değişikliğinin, kamu yararı bulunmaması ve taşınmazın belediye mülkü olması gerekçesiyle Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi tarafından 1 Aralık 2004'te reddedildiği ifade edilen iddianamede, böylece parsele ilişkin emsal artışı uygulanması imkanı kalmadığı halde, 2007'de yüklenici adına tadilat ruhsatı düzenlenerek, 10 katlı binadaki mimari projeye aykırı yapılan imalatın, proje değişikliği ile uygun hale getirilmeye çalışıldığı savunulmuştu.

    İddianamede, ''mevzuata aykırı işlem yapmak suretiyle yüklenici firmaya haksız kazanç sağladıkları ve görevlerini kötüye kullandıkları'' iddia edilen sanıklar hakkında, 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezası talep edilmişti.




    Elmadağ Belediye Başkanı beraat etti Yorumları