Şanlıurfa'da silah kaçakçılığı: 9 gözaltı   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 10-14-2010 (14:06)   Son Mesaj: 10-14-2010 (14:06)    Cevap: 0    Gösterim: 615  

    10-14-2010

    Şanlıurfa'da silah kaçakçılığı: 9 gözaltı

    Şanlıurfa'da silah kaçakçılığı: 9 gözaltı


    Şanlıurfa'da silah kaçakçılığına yönelik düzenlenen eş zamanlı operasyonda 9 kişi gözaltına alındı. Bu kişilerin ev ve araçlarında yapılan aramada, 5 tabanca ve 1 kalaşnikof ile bu silahlara ait mermi ele geçirildi.

    Alınan bilgiye göre, Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şubesi ekiplerince, Şanlıurfa Cumhuriyet Başsavcılığının koordinesinde yapılan çalışmalarda; il merkezi ve Bozova ilçesinde kimi şahısların ''silah ticareti yaptıkları, üçüncü şahısların elinde bulunan ruhsatsız silahları komisyon karşılığında alıp, satmaya aracılık ettikleri'' tespit edildi.
    Bu çerçevede ''Teşekkül halinde silah ve mühimmat ticareti'' suçunu işledikleri öne sürülen kişilere yönelik, kent merkezi ve Bozova'da gerçekleştirilen eş zamanlı operasyonda Abdullah B, Sinan P, Ömer A, İmam K, Adnan D, Salih A, Haçım S, Bakır A. ve Hacı Ali A. gözaltına alındı.

    Zanlıların ev ve araçlarında yapılan aramalarda; Polonya yapımı ''PARA-PM98'' otomatik silah, namlusu açılmış kuru sıkı ve kuru sıkıdan bozma olmak üzere toplam 5 tabanca ile seyyar dipçikli Kalaşnikof marka otomatik silah ile bu silahlara ait şarjör ve bir miktar mermi ele geçirildi.

    Zanlılardan 4'ü Cumhuriyet Savcısının talimatıyla emniyetteki ifadelerinin ardından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılırken; Abdullah B, Sinan P, Ömer A, Bakır A. ve Salih A. ise emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

    Olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.




    Şanlıurfa'da silah kaçakçılığı: 9 gözaltı Yorumları