Roubini'den ABD'de ikinci dip uyarısı   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 10-14-2010 (13:22)   Son Mesaj: 10-14-2010 (13:22)    Cevap: 0    Gösterim: 480  

    10-14-2010

    Roubini'den ABD'de ikinci dip uyarısı

    Roubini'den ABD'de ikinci dip uyarısı


    ABD'li ekonomist Nouriel Roubini, ABD'de ikinci dip olasılığının ABD'de yeniden gündemde olduğunu söyledi. Roubini'ye gören durum hayli ciddi.

    ABD'li ekonomist Nouriel Roubini, ABD'de ikinci dip olasılığının yüzde 35-40 olduğunu belirtti.
    Roubini, Seul'de düzenlenen bir konferansta yaptığı konuşmada, ABD ekonomisinin ikinci çeyrekte sadece yüzde 1,7 büyüdüğünü, yılın ikinci yarısında ekonomide her şeyin daha zayıf olacağını ifade ederek, ''Teknik olarak resesyon olmamakla birlikte, büyüme oranları çok düşük olduğu için resesyon gibi hissedilecek'' dedi.

    ABD Merkez Bankası (FED) politika yapıcıları, geçen ay, yakın dönemde ABD'nin ılımlı bir büyüme kaydedeceğini ve gerekirse para politikasını gevşetmeye hazır olduklarını açıklamıştı.

    Roubini, ABD'nin de içinde olduğu gelişmiş ülkelerdeki toparlanmanın cansız ve ''U'' şeklinde olacağını kaydetti.

    ABD'de işsizlik oranının yaklaşık yüzde 10 olması, ülkede tüketici güvenini sarsıyor ve harcamaları sınırlıyor.

    ABD'nin potansiyel büyüme oranının yaklaşık yüzde 3 olduğunu belirten Roubini, büyümenin bunun altında olması durumunda, istihdam yaratmaya yetmeyeceğini söyledi.

    İkinci çeyrekteki zayıf büyümenin ikinci dip olasılığını yüzde 25'den yüzde 40'a çıkardığına dikkat çeken Roubini, gelişmiş ekonomiler için deflasyonun en büyük risk olduğunu ifade etti.

    ABD'de tüketici fiyatları, ağustos ayında sadece yüzde 0,3, eylülde ise yüzde 0,2 arttı.




    Roubini'den ABD'de ikinci dip uyarısı Yorumları