Dikkat! Bu yerlerde kuvvetli yağış var   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 10-14-2010 (10:55)   Son Mesaj: 10-14-2010 (10:55)    Cevap: 0    Gösterim: 572  

    10-14-2010

    Dikkat! Bu yerlerde kuvvetli yağış var

    Dikkat! Bu yerlerde kuvvetli yağış var


    Türkiye'nin büyük bir bölümü kuvvetli yağışların etkisi altında olacak. Sıcaklıklar, Türkiye'nin güneybatısında 1 ila 3 derece azalacak, iç kuzey ve doğu bölgelerde 1 ila 3 derece artacak. Yağış alacak bölgeler ve şehirler:

    BU YERLERDE KUVVETLİ YAĞIŞ BEKLENİYOR
    Marmara, İç Anadolu'nun kuzeyi, orta Karadeniz'in iç kesimleri ve Kayseri, Erzincan, Tunceli çevreleri, kıyı Ege, batı Akdeniz'in iç kesimleri, batı Karadeniz'in iç kesimleri ile Zonguldak, Bartın, Manisa, Kütahya, Uşak ve Denizli çevrelerinde kuvvetli yağış bekleniyor.

    Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğünden yapılan ''meteorolojik uyarıda'' Marmara, İç Anadolu'nun kuzeyi, orta Karadeniz'in iç kesimleri ve Kayseri, Erzincan, Tunceli çevreleri kuvvetli yağış beklendiği belirtildi.

    Kuvvetli yağışın akşam saatlerinden itibaren kıyı Ege, batı Akdeniz'in iç kesimleri, batı Karadeniz'in iç kesimleri ile Zonguldak, Bartın, Manisa, Kütahya, Uşak ve Denizli çevrelerinde etkili olacağı bildirilen uyarıda, ani sel, su baskını, sel ve heyelana karşı yetkililerin ve vatandaşların gerekli tedbirleri almaları istendi.

    TÜRKİYE GENELİNDE KUVVETLİ YAĞIŞLAR ETKİLİ OLACAK

    Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nün son verilerine göre, yurt genelinde görülecek yağmur ve sağanak şeklindeki yağışların; Marmara, İç Anadolu'nun kuzeyi, Orta Karadenizin iç kesimleri ve Kayseri, Erzincan, Tunceli çevreleri ile akşam saatlerinden sonra Kıyı Ege, Batı Akdenizin iç kesimleri, Batı Karadenizin iç kesimleri ile Zonguldak, Bartın, Manisa, Kütahya, Uşak ve Denizli çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

    Sıcaklıklar, Türkiye'nin güneybatısında 1 ila 3 derece azalacak, iç kuzey ve doğu bölgelerde 1 ila 3 derece artacak.

    Rüzgar genellikle batı ve güneybatı(Lodos), Marmara'da doğu ve kuzeydoğu yönlerden hafif, arasıra orta kuvvette esecek.

    -KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI-

    Yağışların; Marmara, İç Anadolu'nun kuzeyi, Orta Karadenizin iç kesimleri ve Kayseri, Erzincan, Tunceli çevreleri ile akşam saatlerinden sonra Kıyı Ege, Batı Akdenizin iç kesimleri, Batı Karadenizin iç kesimleri ile Zonguldak, Bartın, Manisa, Kütahya, Uşak ve Denizli çevrelerinde kuvvetli olması beklendiğinden oluşabilecek olumsuz şartlara (sel, su baskını, heyelan vb.) karşı vatandaşların ve ilgililerin tedbirli ve dikkatli olması gerekmektedir.

    -BAZI İLLERDE HAVA DURUMU-

    Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nün son verilerine göre, bazı illerde hava durumu şöyle olacak:

    İSTANBUL: Parçalı çok bulutlu, kuvvetli sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı 20

    ANKARA: Çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı geçecek. Yağışların kuvvetli olması bekleniyor 20

    İZMİR: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı gececek. Yağışların gece saatlerinden itibaren kuvvetli olması bekleniyor 25

    ANTALYA: Parçalı çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların akşam saatlerinden sonra iç kesimlerinde kuvvetli olması bekleniyor 28

    SAMSUN: Çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı 20

    ERZURUM: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı 13

    DİYARBAKIR: Çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı 25

    BÖLGE BÖLGE 5 GÜNLÜK HAVA HARİTALARI VE İL İL 5 GÜNLÜK SICAKLIK DERECELERİ

    -BÖLGELERDE HAVA DURUMU-

    Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nün son verilerine göre, bölgelerde hava durumu şöyle olacak:

    MARMARA: Parçalı çok bulutlu, bölge geneli kuvvetli sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek.

    EGE: Parçalı ve çok bulutlu, bölge geneli aralıklı olmak üzere sağanak ve yer yer gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların; akşam saatlerinden sonra Kıyı Ege ile Denizli, Uşak, Kütahya ve Manisa çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

    AKDENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, bölge geneli aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların akşam saatlerinden sonra Batı Akdenizin iç kesimlerinde kuvvetli olması bekleniyor.

    İÇ ANADOLU: Çok bulutlu, bölge geneli aralıklı sağanak yağışlı geçecek. Yağışların bölgenin kuzeyi ile Kayseri çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

    BATI KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, bölge geneli aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçecek. Yağışların akşam saatlerinden sonra iç kesimleri ile Zonguldak ve Bartın çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

    ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, bölge geneli aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçecek. Yağışların; Orta Karadenizin iç kesimlerinde kuvvetli olması bekleniyor.

    DOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, bölge geneli aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçecek. Yağışların; Erzincan ve Tunceli çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

    GÜNEYDOĞU ANADOLU: Parçalı çok bulutlu, bölge geneli aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek.

    AA-ANKA




    Dikkat! Bu yerlerde kuvvetli yağış var Yorumları