Derviş'ten CHP'ye iktidar tüyosu   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 10-14-2010 (09:37)   Son Mesaj: 10-14-2010 (09:37)    Cevap: 0    Gösterim: 482  

    10-14-2010

    Derviş'ten CHP'ye iktidar tüyosu

    Derviş'ten CHP'ye iktidar tüyosu


    Kemal Derviş, ekonomide uzman kişiliğiyle tüm dünyada tanınan bir kişi. Türkiye'deki siyasi hareketlenme içinde önemli bir nokta bırakmıştı. Derviş, iktidar konusunda görüşlerini açıkladı ve CHP'ye iktidar olmanın yolunu gösterdi!

    Milliyet gazetesi yazarı Aslı Aydıntaçbaş, Kemal Derviş ile söyleşi yaptı. Söyleşide Derviş, Avrupa'da ve tüm dünyada sağın yükseldiğini bununla birlikte sosyal demokrat anlayışın tasfiye edilme sürecinin hızla devam ettiğini belirtiyor.

    Derviş, sosyal demokrat anlayıştaki siyasal partilerin iktidar olmaları için gereken reçeteyi şöyle açıklıyor ve Türkiye ve Avrupa"da sol partilere tavsiyesi ise aynı: "Sosyal demokratlar istihdam ve büyümeyi gerçekleştirebilecekleri konusunda vatandaşı ikna etmeli." CHP sorulunca da cevabı aynı: "Türk toplumu büyüme ve istihdam ihtiyacı olduğunun bilincinde. Bunu yapabileceği konusunda vatandaşı ikna eden kazanır"

    YAZININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ

    Milliyet




    Derviş'ten CHP'ye iktidar tüyosu Yorumları