'Mimarlık Oscar'ı Havuzlu evlere gitti   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 10-14-2010 (01:22)   Son Mesaj: 10-14-2010 (01:22)    Cevap: 0    Gösterim: 516  

    10-14-2010

    'Mimarlık Oscar'ı Havuzlu evlere gitti

    'Mimarlık Oscar'ı Havuzlu evlere gitti


    Kuşadası'nda faaliyet gösteren Sena İnşaat, Londra'da düzenlenen Uluslararası Gayrimenkul ödülleri töreninde, Kuşadası'nda yapımı tamamlanmak üzere olan Suncity Aqua adlı projeyle en iyi mimari dalında ödül aldı.

    Pek çok Türk firmasının katıldığı yarışmadaki tek Egeli firma olarak ödül almanın gururunu yaşadıklarını açıklayan Sena İnşaat'ın ortakları Kudret Durdu ve Ahmet Nihat Özel, projenin iki ay içerisinde tamamlanacağını söyledi.
    Sena İnşaat Şirketi, 24 Eylül 2010 tarihinde Londra'da düzenlenen "Uluslararası Gayrimenkul Ödülleri" töreninde, Kuşadası'nda yapımı tamamlanmak üzere olan Suncity Aqua isimli sıradışı bir projeyle "en iyi mimari" dalında ödül aldı. Varyap Merridian, Autopia, Akmerkez gibi büyük Türk firmalarının yanında ödül alan tek Egeli inşaat firması olan Sena İnşaat, 2002 yılında kuruldu. Arkadaşlıkları ortaokul, lise ve Yıldız Teknik Üniversitesi İnşaat Fakültesi sıralarına dayanan İnşaat Mühendisleri Kudret Durdu

    ve Ahmet Nihat Özel'in kurduğu şirket, dördüncü villa projesi olan Kuşadası'ndaki Sunctiy Aqua isimli projeyle ödüle değer görüldü.

    Uzun yıllardır Kuşadası'nda çalışan Mimar Ali Genç tarafından çizilen Sunctiy Aqua, Kuşadası'na bağlı Soğucak Köyünde, 6 bin 707 metrekarelik doğa ve deniz manzaralı bir arsada konumlandırıldı. On bir adet villadan oluşan projede ana tema 'su' olarak belirlendi. Uzun bir tasarım sürecinden sonra evlerin zeminde bölünerek arsanın istinatlarla teraslanması ve havuzun evin önüne ya da arkasına değil de, ortada, adeta evin içinde olması fikri geçerlilik kazandı. Bu proje, küçük ölçekte de olsa suyun üzerinde

    ve çevresinde yaşama olgusu ile örtüştü.

    Başta toplamda 4 kotta gerçekleşecek olan proje, ilk olarak aynı kotta kesintisiz olarak tasarlandı, ancak müşterilerin istekleri doğrultusunda her evin sınırları tespit edilerek havuzlar bölündü. Böylece hem havuz bakım giderleri azaldı, hem de her villanın münferit havuzu oldu.

    Bugüne kadar villaların on tanesi Belçikalı, Hollandalı, Alman ve Avustralyalı müşterilere satılırken, yaklaşık 11 ay kadar önce başlayan ve iki ay içerisinde tamamlanması planlanan ödüllü projede satılmayan tek bir villa kaldığı açıklandı.




    'Mimarlık Oscar'ı Havuzlu evlere gitti Yorumları