Davutoğlu, Pakistan için Brüksel'e gidiyor   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 10-14-2010 (00:57)   Son Mesaj: 10-14-2010 (00:57)    Cevap: 0    Gösterim: 728  

    10-14-2010

    Davutoğlu, Pakistan için Brüksel'e gidiyor

    Davutoğlu, Pakistan için Brüksel'e gidiyor


    Demokratik Pakistan'ın Dostları Grubunun üçüncü bakanlar toplantısının cuma günü Belçika'nın başkenti Brüksel'de yapılacağı bildirildi.

    Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, Pakistan Dışişleri Bakanı Şah Mahmud Kureyşi ve AB Dışişleri ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Catherine Ashton'ın eş başkanlığını yapacağı toplantıda, Türkiye'yi Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun temsil edeceği belirtildi.
    Pakistan'daki demokratik seçimlerden sonra 26 Eylül 2008'de kurulan Demokratik Pakistan'ın Dostları Grubu'nun bünyesinde 20'yi aşkın ülke ve örgütü barındırdığı hatırlatılan açıklamada, Türkiye'nin kurucu üyesi olduğu grubun temel amacının, Pakistan'ın ekonomik ve diğer sorunlarını sistemli bir şekilde çözmesine ve ihtiyaç duyduğu yardımların teminine destek sağlamak olduğu ifade edildi.

    Grubun bir önceki bakanlar toplantısının İstanbul'da yapıldığı anımsatılan açıklamada, Brüksel'deki toplantının, Pakistan'ın sel felaketiyle mücadele ettiği döneme rastladığı için özel bir önem taşıdığına dikkat çekildi.

    Brüksel toplantısında, öncelikle sel felaketinin yaralarının sarılması ve daha uzun vadede de Pakistan'ın öncülüğünde etkin bir yeniden imar, eşgüdüm ve reform faaliyetinin yapılmasının imkanlarının ele alınacağı kaydedildi.

    Açıklamada, Türkiye'nin Pakistan'a destek amacıyla her türlü katkıyı sağlamaya kararlı olduğu ve Demokratik Pakistan'ın Dostları Grubu kapsamında da çabalarını sürdüreceği vurgulandı.




    Davutoğlu, Pakistan için Brüksel'e gidiyor Yorumları