YÖK Başkanı'nın teminatı CHP'li Tekin'i kızdırdı   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 10-13-2010 (19:37)   Son Mesaj: 10-13-2010 (19:37)    Cevap: 0    Gösterim: 399  

    10-13-2010

    YÖK Başkanı'nın teminatı CHP'li Tekin'i kızdırdı

    YÖK Başkanı'nın teminatı CHP'li Tekin'i kızdırdı


    CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, ''Profesörlük unvanı alan bir bilim adamı 'Üniversitelerde baskı olursa teminatı benim' diyor. Kimsiniz siz? Demokrasiyle, hukukla işleyen ülkelerde insan teminatı olur mu?'' dedi.

    İzmir'de, Bornova Belediyesince yaptırılan Mevlana Toplum ve Bilim Merkezi'nin açılışında konuşan Tekin, referandumdan sonra Türkiye'de ''Mahalle Baskısı'' konusunun gündemde olduğunu, İzmir'e göç etmek isteyenlerin bulunduğunu belirtti.
    Tekin, 50 bin öğrencinin eğitim aldığı bazı kentlerde, sosyal yaşam alanlarının olmadığını ifade ederek şöyle konuştu:

    ''Bu genç kardeşlerimizin sosyal yaşam ihtiyaçları yok mu? Yani bir sinemaya bir tiyatroya ya da kültür merkezlerine gitme ihtiyaçları olmaz mı? Ne oldu da bu hale geldik? İzmir hayranlığı, İzmir'de demokrasinin, özgürlüğün ve sosyal belediyeciliğinin ne noktada olduğunun göstergesidir. O nedenle insanlar İzmir'e gelme tartışmasının içindedir.

    Profesörlük unvanı alan bir bilimadamı 'Üniversitelerde baskı olursa teminatı benim' diyor. Kimsiniz siz? Allah aşkına, demokrasiyle, hukukla işleyen ülkelerde insan teminatı olur mu? Var mı benzerleri, var. Demokrasinin olmadığı Saddam (Hüseyin) ve Libya modelidir. Demokrasi ve özgürlük kurallarla belirlenmiştir. Kişilerin teminatı olur mu? Kişilerin teminatıyla olan demokrasi bir gün batmaya mahkumdur.''

    Sadece İzmir'i değil CHP'nin başta olduğu bütün yerel yönetimleri kutladığını belirten Tekin, şöyle devam etti:

    ''Bizim belediyelerimiz 'Şurası çok güzel arazi, ranta çevirelim' anlayışı içinde olmamıştır. Avrupa kültür başkentinde yaşayan ve orada 3 yıl il başkanlığı yapmış insanım. İstanbul'un 7 milyonluk kesimi sosyal yaşamdan nasibini alamıyor. Köylerde sosyal yaşam daha üst düzeyde. Mahalle kahveleri, çay bahçeleri var. AKP'nin yerel yönetim anlayışıyla, mahalle baskısı başlıyor. Yaşam biçimi dayatması getiren belediyecilik anlayışı, Size ne kardeşim kimin ne içeceğini siz mi belirleyeceksiniz? Sosyal yaşamı değiştiremediğiniz yerde demokrasiyi işletemezsiniz. İnanıyorum ki önümüzdeki süreçte CHP'nin iktidarıyla bu temel sıkıntılar ortadan kalkacaktır. Kişilerin güvencesi değil, sistemin, hukukun güvencesi olacaktır.''

    -YÖK'Ü TESLİM ALDILAR-

    Hükümetin daha önce YÖK'le ciddi sorunlarının olduğunu, Türkiye'nin 3 yıl YÖK'ü tartıştığını anlatan Tekin, ''YÖK Yasası değişmedi. Ancak Hükümetin YÖK sorunu kalmadı. YÖK'ü teslim aldılar. Sayın Başbakan devletin bütün kurumlarını teslim alabilirsiniz ama teslim alamayacağınız bir kurum var o da Mustafa Kemal Atatürk'ün bize emanet ettiği Cumhuriyet Halk Partisi. CHP olduğu sürece sizin bütün çabalarınız boşa gidecektir.''

    Kültür Bakanı Ertuğrul Günay'ın Antalya Altın Portakal Film Festivali'ne katılmamasını eleştiren Tekin, ''Ey Sayın Günay siz CHP'nin kültüründen gelen insansınız. Nasıl olur da CHP'nin etkinliklerine katılmazsınız. Uluslararası etkinliğe katılmıyorsunuz. Bunların kültür anlayışı bu. İyi ki CHP var. İyi ki CHP belediyeleri var'' diye konuştu.

    Bornova Belediye Başkanı Kamil Okyay Sındır, 2 bin 900 metrekarelik alana sahip olan merkezde kültür sanat etkinlikleri düzenleneceğini, kadınlara el beceri ve okuma yazma kursları verileceğini kaydetti.

    Açılışa İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Bornova Kaymakamı Hakkı Uzun, Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak, CHP İzmir İl Başkanı Rıfat Nalbantoğlu ve vatandaşlar katıldı.




    YÖK Başkanı'nın teminatı CHP'li Tekin'i kızdırdı Yorumları