Doğan Grubu'ndan gazete TV'lerini satış açıklaması   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 10-13-2010 (18:57)   Son Mesaj: 10-13-2010 (18:57)    Cevap: 0    Gösterim: 509  

    10-13-2010

    Doğan Grubu'ndan gazete TV'lerini satış açıklaması

    Doğan Grubu'ndan gazete TV'lerini satış açıklaması


    Doğan Yayın Holding, doğrudan ve dolaylı bağlı ortaklıkları nezdinde bazı gazete ve TV kanallarının satışı için Goldman Sachs aracılığı ile görüşmeler yürütürken, yakın kaynaklar, şirketin teklifleri aldığını söyledi.

    Konuya yakın bir kaynağın Reuters'a verdiği bilgiye göre, "Görüşmeler Goldman Sachs aracılığı ile yürütülüyor. Yurtiçinden danışman bir şirket seçmediler. Doğan Grubu bağlayıcı olmayan teklifleri aldı" dedi ve ekledi:
    "Her yatırımcı farklı paketler için teklif veriyor. Bazı yatırımcılar bazı TV kanalları ya da gazeteleri dışarıda tutarken, bazıları tüm TV kanalları ve gazeteleri için teklif veriyor."

    Bloomberg haber ajansında yer alan ve isimsiz kaynaklara dayandırılan bir haberde, RTL Group, KKR Co, TPG Capital, Rupert Murdoch'un News Corp şirketi, Fransız Vivendi, Alman Axel Springer ve Time Warner'ın bir iştiraki olan Prag merkezli Central European Media Enterprises'ın, Doğan Yayın Holding'in varlıkları ile ilgilendiği ve varlıkların değerinin 2 milyar dolar civarında olduğu bilgisi yer aldı.

    Thomson Reuters servislerinden IFR'da 2 Ekim'de yayınlanan haberde, Doğan Yayın Holding'in varlık satışı için Goldman Sachs'ı yetkilendirdiği belirtilerek, ilgilenen şirketler arasında KKR, Time Warner ve News Corp'un yer aldığı belirtilmişti.

    Oyak Yatırım'ın değerlendirme notunda da, şirketin daha önce varlık satışına gidebileceği yönündeki açıklaması hatırlatılarak, "Görüşümüze göre, danışmanlık anlaşması iştiraklerin yakında satılabileceğini gösteriyor. RTÜK'ün medya kurumlarında yabancı sahipliği oranının yüzde 25'ten yüzde 50'ye çıkarılmasına yönelik yıl sonunda kabul edilmesi beklenen yeni düzenlemesinin ardından satış görebiliriz" denildi.

    HİSSELER PRİM YAPTI

    Satış görüşmesi haberlerinin ardından grubun hisseleri prim yaptı. Hürriyet Gazetecilik hisseleri yüzde 12.42, Doğan Gazetecilik hisseleri yüzde 9.66, Doğan yayın Holding hisseleri de yüzde 11.43 primli seyrediyor.

    Anadolu Yatırım Araştırma Yönetmeni Gülizar Özdemir, "Doğan Yayın'da zaten satış bekleniyordu. ABD'li şirkete satacağı açıklanacak diye beklenti vardı. Şimdi Goldman Sachs ile anlaşma yapılması, satış olacak diye algılandı. Bu da hisseyi yükseltti" dedi.

    HOLDİNGDEN AÇIKLAMA: YENİ BİR DURUM YOK, SÜREÇ DEVAM EDİYOR

    Doğan Yayın Holding iştirak satış süreciyle ilgili yaptığı açıklamada, danışman kuruluş eşliğinde çalışmaların devam ettiğini ve mevcut durum itibariyle açıklama gerektirecek yeni bir durum olmadığı bildirildi.

    DYH'nin doğrudan ve dolaylı bağlı ortaklıkları nezdinde faaliyet gösteren bazı gazete ve TV kanallarının satışı için Goldman Sachs aracılığı ile görüşmeler yürüttüğü belirtilirken, konuya yakın kaynaklar şirketin bağlayıcı olmayan teklifleri aldığını söyledi.

    Medyada bu konuda yer alan haberler üzerine şirketten KAP'a yapılan açıklamada, "Daha önce konuya ilişkin olarak yaptığımız özel durum açıklamalarında da belirtildiği üzere; şirketimizin ve bağlı ortaklıklarının yeniden yapılandırılmasına yönelik olarak, şirketimize yeni ortaklar alınması ve/veya bağlı ortaklıklarımızdaki ortaklık paylarının tamamen veya kısmen satılması, varlık satışı yapılması, hisse değişimi veya stratejik ortaklıklar kurulması da dahil olmak üzere, muhtelif işbirliği olanaklarının araştırılması konularında, ilgilenen kurumlar ile çalışmalar,danışman kuruluş refakatinde halen devam etmekte olup, mevcut durum itibariyle kamuya açıklama yapılmasını gerektirecek herhangi bir durum bulunmamaktadır" denildi.

    Diğer yandan, Hürriyet Gazetecilik Yönetim Kurulu Başkanı Vuslat Doğan Sabancı, CNBC-e televizyonunun haberine göre, iştirak satış sürecinde bağlayıcı olmayan teklifleri aldıklarını söyledi.




    Doğan Grubu'ndan gazete TV'lerini satış açıklaması Yorumları