MHP'li Torlak: Depremi afet sonrası hatırlıyoruz   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 10-13-2010 (16:38)   Son Mesaj: 10-13-2010 (16:38)    Cevap: 0    Gösterim: 478  

    10-13-2010

    MHP'li Torlak: Depremi afet sonrası hatırlıyoruz

    MHP'li Torlak: Depremi afet sonrası hatırlıyoruz


    MHP İstanbul Milletvekili Durmuşali Torlak, Türkiye'nin depremi, her afetten sonra yeniden hatırlayan ve yeni afetlere kadar tekrar unutan bir ülke görünümünden kurtulamadığını söyledi.

    TBMM Başkanvekili Nevzat Pakdil başkanlığında toplanan Genel Kurulda, üç milletvekili gündemdışı söz aldı.
    Türkiye'deki deprem riskine yönelik gündemdışı söz alan MHP İstanbul Milletvekili Durmuşali Torlak, 1999'daki Marmara ve Düzce depreminin ardından hiçbir şey yapılamamasının mazur görülemeyeceğini, gösterilemeyeceğini belirtti.

    Torlak, Türkiye'nin aktif deprem kuşağında olmasına rağmen depreme yönelik önlemlerin alınamadığını kaydederek, ''Depremi, her afetten sonra yeniden hatırlayan ve yeni afetlere kadar tekrar unutan bir ülke görünümünden kurtulamıyoruz. Hükümetin, ilgisizlik ve karar alma eksikliğinden dolayı başta İstanbul'da olmak üzere, deprem nedeniyle yaşanacak kayıpların tüm siyasi ve vicdani sorumluluğu iktidara ait olacaktır'' dedi.

    CHP İstanbul Milletvekili Algan Hacaloğlu, Türkiye'nin, son 8 yıldır kuralsızlık, hukuksuzluk ve yolsuzluk batağına saplandığını, bunun nedenin ise iktidarın genetik yapısının, temiz siyaset, dürüst toplum ilkelerine uyum sağlamaması olduğunu iddia etti.

    Siyasetin zenginleşme aracı olamayacağını dile getiren Hacaloğlu, siyaseti, ''kamusal görev, toplumsal özveri alanı'' şeklinde tanımladı. Hacaloğlu, Türkiye'de bu evrensel demokrasi kurallarının tam olarak işlemediğini söyledi.

    Temiz siyaset için yasa teklifi verdiklerini ifade eden Hacaloğlu, iktidarın bu teklifleri komisyon dolaplarında hapsettiğini öne sürdü.

    AK Parti Denizli Milletvekili Mehmet Yüksel de Ahilik Haftası dolayısıyla yaptığı gündemdışı konuşmada, ahiliği yaşatmak için gayret gösterdiklerini söyledi. Yüksel, ülkenin değerlerine iktidar, muhalefet ve sivil toplum örgütleriyle elbirliği içinde sahip çıkılması, bu değerlerin gelecek nesillere aktarılması gerektiğini söyledi.

    Ayrıca AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi ve MHP Grup Başkanvekili Mehmet Şandır, yerinden söz alarak, Ankara'nın başkent oluşunun 87. yıldönümünü kutladı.




    MHP'li Torlak: Depremi afet sonrası hatırlıyoruz Yorumları