DPÜ'ye 50 öğretim üyesi için kadro   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 10-13-2010 (15:51)   Son Mesaj: 10-13-2010 (15:51)    Cevap: 0    Gösterim: 559  

    10-13-2010

    DPÜ'ye 50 öğretim üyesi için kadro

    DPÜ'ye 50 öğretim üyesi için kadro


    Kütahya Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Tıp Fakültesine Yükseköğretim Kurulunca (YÖK) 50 öğretim üyesi için kadro kullanma izni verildiği bildirildi.

    DPÜ Rektörü Prof. Dr. Güner Önce, yaptığı yazılı açıklamada, fakültede istihdam edilmek üzere 5 profesör, 10 doçent ve 35 yardımcı doçent kadrosu için YÖK'e talepte bulunduklarını anımsattı.
    5 profesör istihdamı için kadro kullanma izninin daha önce verildiğini ve geçen hafta ilanın yayımlanmasıyla sürecin başladığını belirten Prof. Dr. Önce, 10 doçent ve 35 yardımcı doçent kadrosuna alımlarla ilgili çalışma yürüttüklerini söyledi.

    Prof. Dr. Önce, DPÜ'nün, fiziki yapılanma ve öğrenci potansiyeli bakımından Türkiye'nin önde gelen üniversitelerinden biri olduğunu dile getirerek, şunları kaydetti:

    ''Tıp fakültesini Kütahya'ya kazandırmak için çok büyük çaba gösterdik. Burayı açmadan önce altyapısını hazırladık, üniversite hastanesini kurduk. Rektörlük görevim sırasında Kütahya'ya kazandırmaktan en çok mutluluk duyduğu eserlerin başında tıp fakültesi gelmektedir. Kadroların gelmesinden de hem üniversite hem Kütahyalılar adına çok büyük mutluluk duyuyorum. DPÜ Tıp Fakültesi yükseköğretimde olduğu kadar Kütahya ve çevre illere vereceği hizmet bakımından da önemlidir. 5 profesör, 10 doçent ve 35 yardımcı doçentin göreve başlamasıyla fakülte güçlü bir yapıya kavuşacaktır.''




    DPÜ'ye 50 öğretim üyesi için kadro Yorumları