Prof. Ağaoğlu, ATEE) Yönetim Kurulunda   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 10-13-2010 (14:51)   Son Mesaj: 10-13-2010 (14:51)    Cevap: 0    Gösterim: 473  

    10-13-2010

    Prof. Ağaoğlu, ATEE) Yönetim Kurulunda

    Prof. Ağaoğlu, ATEE) Yönetim Kurulunda


    Anadolu Üniversitesi (AÜ) Eğitim Bilimleri Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Esmahan Ağaoğlu'nun, Avrupa Öğretmen Eğitimi Derneğinin (ATEE) Yönetim Kurulu üyeliğine seçilen ilk Türk unvanını aldığı bildirildi.

    AÜ Rektörlüğünden yapılan yazılı açıklamaya göre, Prof. Dr. Ağaoğlu, ATEE tarafından 26-30 Ağustos tarihleri arasında düzenlenen ''35. Uluslararası Öğretmenlerin Yaşam Boyu Mesleki Gelişim Sürecinde Sorumluluk, Değişime Meydan Okuma ve Bu Sürecin Desteklenmesi'' temalı Avrupa Öğretmen Eğitimi Kongresine katıldı.
    ''Eğitim Fakültesi Dekanlarının Öğretmenlerin Yaşam Boyu Mesleki Gelişimlerine İlişkin Görüşleri'' ve ''Eğitim Fakültesi Dekanlarının Görev ve Yeterliklerine İlişkin Görüşleri'' konulu iki bildiri sunan Prof. Dr. Ağaoğlu, 2004'ten bu yana üye olduğu derneğin Budapeşte'de gerçekleştirilen genel kurulunda yönetim kurulu üyeliğine seçildi.

    Prof. Dr. Ağaoğlu, ABD, İngiltere, Norveç ve Türkiye'den olmak üzere 4 destek mektubuyla tamamlanan başvuru sürecinin ardından genel kurulda yapılan oylama sonucu seçilerek, dernek tarihinde yönetim kurulu üyeliğine seçilen ilk Türk oldu.

    Kongrenin 37'ncisinin 2012 yılında AÜ'de düzenleneceği bildirildi.

    -ATEE nedir?-

    ATEE, Avrupa eğitim sisteminin her kademesinde öğretmen eğitimi sürecinin kalitesinin geliştirilmesini ve öğretmenlerle, bu süreçte sorumluluk üstlenen bilim insanlarının mesleki gelişimlerinin teşvik edilmesini destekleyen, kar amacı gütmeyen bir sivil toplum kuruluşu.

    Hem bireysel hem de kurumsal üyelere sahip olan ATEE, aynı zamanda geçekleştirdiği çalışmalar nedeniyle Avrupa Komisyonu tarafından sıklıkla görüşlerine başvurulan bir dernek.




    Prof. Ağaoğlu, ATEE) Yönetim Kurulunda Yorumları