Ata: TCK'da insan haklarını ihlal var   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 10-13-2010 (14:38)   Son Mesaj: 10-13-2010 (14:38)    Cevap: 0    Gösterim: 629  

    10-13-2010

    Ata: TCK'da insan haklarını ihlal var

    Ata: TCK'da insan haklarını ihlal var


    BDP Grup Başkanvekili Ayla Akat Ata, TCK'daki bazı düzenlemelerin insan haklarını ihlal ettiğini, bunların kaldırılması ya da düzeltilmesi gerektiğini savundu.

    Ata, düzenlediği basın toplantısında, TCK'da insan haklarını ihlal eden düzenlemelere dikkati çekebilmek için daha önce yasa teklifleri ve soru önergeleri hazırladıklarını ifade etti. Ata, bu düzenlemelerden birinin, ''suç işlemek amacıyla örgüt kurma'' başlıklı TCK'nın 220. maddesi olduğunu öne sürdü.
    Söz konusu kanun maddesinin iki fıkrasının, ''örgüte üye olmamakla birlikte örgüt adına suç işleyen kişi'' ile ''örgüte bilerek ve isteyerek yardım eden kişi''nin örgüt üyesi olarak cezalandırılması yönünde hüküm taşıdığını belirten Ata, bu düzenlemelerin adaletli olmadığını savundu. Ata, her iki fıkranın yerine, toplum vicdanını rahatsız etmeyecek düzenlemeler getirilmesi gerektiğini ifade etti.

    Ata, aynı kanun maddesinin, ''örgütün veya amacının propagandasını yapan kişi, bir yıldan üç yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır. Bu suçun basın ve yayın yolu ile işlenmesi halinde, verilecek ceza yarı oranında artırılır'' şeklindeki fıkrasının da kanun metninden çıkarılması gerektiğini iddia etti.

    TCK'da insan haklarını ihlal eden düzenlemelerin kaldırılması ya da değiştirilmesi gerektiğini belirten Ata, bu konuda Parlamentoda herkesin elini taşın altına koymasını istediklerini söyledi.

    Bir gazetecinin AK Parti Grup Başkanvekili Suat Kılıç'ın, bir sosyal paylaşım sitesinden BDP grubu hakkında bazı eleştirilerde bulunduğunu belirtmesi üzerine Ata, Kılıç'ın kürsüden yapacağı eleştirilere yanıt verebileceklerini, ancak bir sosyal paylaşım sitesinde yapılan eleştiriye yanıt verme gereği duymadıklarını söyledi.




    Ata: TCK'da insan haklarını ihlal var Yorumları