Üniversiteye alınmadı iddiası yalanlandı   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 10-13-2010 (13:49)   Son Mesaj: 10-13-2010 (13:49)    Cevap: 0    Gösterim: 563  

    10-13-2010

    Üniversiteye alınmadı iddiası yalanlandı

    Üniversiteye alınmadı iddiası yalanlandı


    Aksaray Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Sağlam, başörtülü bir öğrencinin Aksaray Meslek Yüksekokulu'na alınmadığı yönünde çıkan haberlerle ilgili açıklama yaptı.

    Sağlam, AA muhabirine yaptığı açıklamada, basında başörtülü öğrencilerin Aksaray Üniversitesi Aksaray Meslek Yüksekokulu'na alınmadığı yönünde haberler çıktığını, bunların gerçeği yansıtmadığını söyledi.
    Üniversitelerinde türbanlı öğrencilerin durumu ile ilgili halihazırda bir sorun bulunmadığını ifade eden Sağlam, şunları kaydetti:

    ''Sayın YÖK Başkanımızın son açıklaması ile de sorun çözüm yoluna girmiştir. Basında çıkan haberler art niyetli olarak yapılmıştır. Açıköğretim de okuyan bir öğrenci, 5 Ekim'de YÖK Başkanımızın açıklamasının ardından Aksaray Meslek Yüksekokulu'na gelerek güvenlik görevlileriyle tartışarak ayrılıyor. Basına 'başörtülüyüm diye üniversiteye alınmadığını' söyleyerek açıklama yapıyor. Basından kimse de bizi arayıp bu konuda bilgi istemiyor. Aksaray Üniversitesi insanların kıyafetleriyle uğraşan bir üniversite değildir. Temel hedefimiz eğitimdir. Üniversitemizde 2008 yılından itibaren başörtülü öğrenciler meslek yüksekokulları ve kampüs içinde serbestçe dolaşabilmektedir. Bu öğrencilerimiz YÖK Başkanımızın açıklamalarının ardından sınıflarda derslere girebilmektedir.''

    YÖK Başkanı'nın çözüm çalışmalarına destek verdiklerini anlatan Sağlam, ''Ben insan haklarına ve kadın haklarına yürekten inanan biriyim. Erkek öğrenciler nasıl derslere giriyorsa kız öğrencilerimiz de girebilmeli. Aksaray Üniversitesi olarak öğrencilerimin kılık kıyafetleriyle uğraşmak yerine eğitimle bilimle ilgileniyoruz'' dedi.

    Sağlam, ASÜ'nün yeni kurulan bir üniversite olduğunu ve öğrencilerin başörtüsü sorunlarının bulunmadığını vurgulayarak, şöyle devam etti:

    ''Yeni kurulan bir üniversiteyiz. Öğrenci sayımız hızla artıyor ve sayımız 10 bini geçti. Öğrencilerimizin çözülmesi gereken öncelikli barınma sorunu var. Bu konuda destek bekliyoruz. ASÜ'de öğrencilerimizin sağlıklı nitelikli eğitim almaları, bilimsel araştırmalar yapmaları, çocuklarımızın gelecekte başarılı olmaları için kaliteli bir eğitim en büyük çabamız.''

    Sağlam, türban konusunun tartışıldığı günlerde, suni gerginlikler yaratılarak bu konuyla ilgili çözüm arayışlarını zorlaştırmanın uygun bir davranış olmadığını, kendilerine üniversitenin gelişimi için destek verilmesi gerektiğini bildirdi.




    Üniversiteye alınmadı iddiası yalanlandı Yorumları