Murdoch tekeline İngiliz medyası kazan kaldırdı   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 10-13-2010 (12:19)   Son Mesaj: 10-13-2010 (12:19)    Cevap: 0    Gösterim: 458  

    10-13-2010

    Murdoch tekeline İngiliz medyası kazan kaldırdı

    Murdoch tekeline İngiliz medyası kazan kaldırdı


    Başta devlete ait yayın kuruluşu BBC olmak üzere İngiliz medyasının büyük bir kısmı, SKY televizyonunun 8 milyar sterline ABD merkezli medya devi News Corp.'un patronu Rupert Murdoch'a satılmasına karşı birleşti.

    SKY televizyonunun yüzde 39 hissesini elinde bulunduran Murdoch"un yüzde 61"lik hisseyi de alarak kanalın tamamını ele geçirmeye çalışmasının ardından, ülkenin önde gelen basın kuruluşu yöneticileri bir araya geldi.
    Murdoch, kanalı tamamen ele geçirdiğinde The Times, The Sun ve HarperCollins Yayınevi ile birlikte İngiliz medyasında önemli oranda söz sahibi olacak.

    Çoğulculuk biter

    Murdoch"ın SKY TV"yi de almasıyla yıllık 7.6 milyar sterlin (12 milyar dolar) ciro elde edeceği, böylece yılda 4.8 milyar sterlin (7.6 milyar dolar) ciro yapan BBC"yi de geride bırakacağı belirtildi.

    BBC Direktörü Mark Thompson"un satışın medyadaki "çoğulculuğu" yok edebileceği uyarısından sonra Daily Telegraph, Daily Mail, The Guardian, Daily Mirror ve Channel 4 Genel Yayın Yönetmenleri Ekonomi Bakanı Vince Cable"a bir mektup yazarak satışın "çoğulculuğu" tehdit ettiği uyarısında bulundu.




    Murdoch tekeline İngiliz medyası kazan kaldırdı Yorumları