18 yıl sonra Bitlis, Türk ve Ilıcak İzle   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 10-13-2010 (01:14)   Son Mesaj: 10-13-2010 (01:14)    Cevap: 0    Gösterim: 591  

    10-13-2010

    18 yıl sonra Bitlis, Türk ve Ilıcak İzle

    18 yıl sonra Bitlis, Türk ve Ilıcak İzle


    1992 yılında Nazlı Ilıcak, dönemin Jandarma Genel Komutanı Eşref Bitlis ve Ahmet Türk'ün katıldığı TRT'ki programda yaşananlar 18 yıl sonra bir canlı yayında yeniden ele alındı. Türk o günlerin Türkiye'sini anlattı.



    NTV'de Birgün Cabas, 1992 yılında Nazlı Ilıcak'ın sunduğu 'Söz Meclis'ten İçeri' programında yaşananları ekrana taşıdı. Dönemin Jandarma Genel Komutanı Eşref Bitlis ile dönemin eski HEP Milletvekili Ahmet Türk'ün canlı yayında yaptığı görüşmede neler yaşandığı canlı tanıklar tarafından ekrana taşındı.
    Programa Nazlı Ilıcak ve Ahmet Türk stüdyo konuğu olurken Ilıcak'ın sunduğu programda Memleketim şarkısını Bitlis ve Türk ile birlikte söyleyen Leman Sam da bu kez telefonla programa katıldı.

    Ahmet Türk, programın yapıldığı dönemlerde Güneydoğu'da faili meçhullerin yoğun bir şekilde yaşandığını şehir merkezlerinde kim vurduların olduğunu belirtirtti.

    Ahmet Türk Memleketim şarkısını cezaevinde öğrendiği çok sayıdaki marş ve şarkılardan biri olduğunu cezaevinden çıktıktan sonra da tekrar cezaevine düştüğünde sorarlar diye unutmamak için tekrarladığı şarkılardan biri olduğunu söydi.

    Programa telefonla bağlanan Leman Sam, Güneydoğu'da hizmet etmiş bir subayın çocuğu olduğunu, babasının çok agresif olmasına karşın Eşref Bitlis'i çok hoşgörülü ve insancıl biri olarak tandığını anlattı. Leman Sam, Memleketim şarkısını Nazlı Ilıcak'ın önerisi üzerine programda söylediğini dile getirdi.

    Programda 1992 yılında çekilen program bölüm bölüm ekrana getirilirken Eşref Bitlis'in bölgenin sorunlarına bakışı ve Türkiye'nin sorunlarına ilişkin hassasiyetine özel vurgu yapıldı.

    Ahmet Türk, Turgut Özal ile yaptığı görüşmeyi ve Özal'ın terörü bitirmek için hazırlıklar yaptığını bu hazırlıklarla ilgili kendisiyle paylaştıklarını anlattı. Ahmet Türk, "Rahmetli Özal, "Ben Demirel gibi başkalarıyla karıştırma. Ben Allah'tan başka kimseden korkam" demişti.

    İŞTE 1992 YILINDA EŞREF BİTLİS VE AHMET TÜRK'ÜN PROGRAMINDA YAŞANANLAR VE YILLAR SONRA AHMET TÜRK'TEN GELEN SAMİMİ İTİRAFLAR







    18 yıl sonra Bitlis, Türk ve Ilıcak İzle Yorumları