Rusya'daki buğday rekoltesinde son rakam   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 10-12-2010 (22:21)   Son Mesaj: 10-12-2010 (22:21)    Cevap: 0    Gösterim: 495  

    10-12-2010

    Rusya'daki buğday rekoltesinde son rakam

    Rusya'daki buğday rekoltesinde son rakam


    Aşırı sıcaklar ve yangınlar yüzünden tahıl ihracatını geçici olarak yasaklayan Rusya'da şu ana kadar 32,6 milyon hektarlık alandan 61,4 milyon ton hasat gerçekleştiği bildirildi.

    Rusya Tarım Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, hala 2 milyon hektarlık alandan tahıl hasadı beklendiği belirtilerek, şu ana kadar toplanan ürünlerin hektar başına bin 890 kilogram olduğu kaydedildi.
    Açıklamaya göre, 1,5 milyon tondan fazla ürün 15 bölgeden sağlanırken, en çok ürünün 10,1 milyon tonla Krasnadar ve 6,1 milyon tonla Stavropol bölgesinden elde edildi.

    Rusya'da çiftçiler, şu ana kadar 12,1 milyon hektarlık alana da hububat ekimi gerçekleştirdi.

    Rusya'da aşırı sıcaklar ve kuraklık yüzünden 41 bölgede olağanüstü hal ilan edilmiş, ardından da hükümet geçici olarak tahıl ürünlerinin ihracatını yasaklamıştı. Rusya'nın tahıl ihracatını yasaklamasının ardından dünya pazarındaki fiyatlar artışa geçmişti.

    Başbakan Vladimir Putin'in tahıl ihracatı yasağının gelecek yılki hasada kadar kadar devam edeceğini kaydederken, Devlet başkanı Dimitriy Medvedev, kararın bu yıl sonunda hasadın tamamlanmasının ardından yapılacak değerlendirme ile yeniden gözden geçirilebileceğini söylemişti.




    Rusya'daki buğday rekoltesinde son rakam Yorumları