Gündem Aslında Ne Oldu'da CANLI   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 10-12-2010 (22:17)   Son Mesaj: 10-12-2010 (22:17)    Cevap: 0    Gösterim: 475  

    10-12-2010

    Gündem Aslında Ne Oldu'da CANLI

    Gündem Aslında Ne Oldu'da CANLI


    Ülke TV'de Ünal Tanık, Hasan Öztürk ve İbrahim Kahveci'nin birlikte sunduğu Aslında Ne Oldu programında gündemi tartışıyor. Programın öncelikli konusu maaş artışı ve teröre karşı atılan son adımlar tartışılıyor.



    Haber7.com Genel Yayın Yönetmeni Ünal Tanık, Ülke TV Genel Yayın Yönetmeni Hasan Öztürk ve Yeni Şafak yazarı İbrahim Kahveci Aslında Ne Oldu programında gündemi tartışmaya açtılar.
    Programda İbrahim Kahveci, Türkiye'de emeklilere verilen paranın az olduğunu buna karşın ülke üretimine bakıldığında verilen paranın fazla olduğunu söyledi.

    İbrahim Kahveci, Türkiye'de geçmişte erken emeklilik ve süper emeklilik gibi uygulamalar yapıldığını ve Türkiye'nin bu uygulamalar yüzünden geleceğini ipotek altına alındığını 'Türkiye ekonomisine enjekte edilen bu mikroplar Türkiye'nin tüm geleceğini kemirdi' dedi.

    Hasan Öztürk, Türkiye'nin büyüme rakamlarının bugün önenmli bir noktaya geldiğini bugün şartlarında emeklilerin aldığı rakamların yetersiz olduğunu belirterek " Devletin erken emekli etmesinden vatandaşın sorumlu değil. Bugünün emeklisi başkalarının yaptığı hataların bedelini ödüyor. Sosyal devlet bunun bedelini vatandaşa çektirmemeli" dedi.

    İbrahim Kahveci, Türkiye toplumu iki anahtara kanarak tercihini yaptı ve bugün yüksek vergileri kabullendi. Bugün akaryakıttaki yüksek verginin bedelini bu vatandaş ödemeye mahkum olmuştur. Keşke devlet sosyal devlet değil yatırımcı devlet olsaydı. Devlet parasını transfere değil yatırımlara duble yollara sanayiye alt yapıya yapsaydı bugün toplumun durumu çok daha farklı yerde olurdu. Bugün Türkiye yatırım yapsaydı işsizlik azalar insanlar çok daha iyi ekonomik durumda olurdu. Türkiye bugün ne emeklisine ne çalışanına bakabiliyor. Tüm bunların nedeni geçmişte uygulanan populist sosyal devlet politikalarında yatıyor.

    Ünal Tanık, Avrupa'da sosyal devletin uygulamalarının geriye çekilmeye başladığını emeklilik yaşının daha da geriye çekildiğini dile getirdi. Ücretlerin dahi geri çekilmeye başlandığını vurguladı. Türkiye'nin Kurtuluş Savaşı'nda ekonomik gücünün zayıflığının herkesin bilindiği bir konu olduğunu buna karşın TBMM'nin o dönemki toplantılarında milletvekili ücretlerinin ele alındığını ve ücretlerin iki üç misli yüksekseltildiğini anlattı.




    Gündem Aslında Ne Oldu'da CANLI Yorumları