İtafaiye eri kadrosuna yoğun ilgi   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 10-12-2010 (19:04)   Son Mesaj: 10-12-2010 (19:04)    Cevap: 0    Gösterim: 533  

    10-12-2010

    İtafaiye eri kadrosuna yoğun ilgi

    İtafaiye eri kadrosuna yoğun ilgi


    Kocaeli Büyükşehir Belediyesinin alacağı 75 itfaiye eri için 425'i üniversite mezunu, 888 kişi başvurdu.

    Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığının alacağı 75 itfaiye eri kadrosu için 260 lisans, 165 ön lisans, 9 itfaiyecilik meslek yüksek okulu ve 454 lise mezununun başvuruda bulunduğu öğrenildi.
    Kocaeli Üniversitesi (KOÜ) İhsaniye Meslek Yüksekokulu Makine bölümü öğrencisi Fehmi Alkan, üniversite bitince iş bulma imkanlarının az olduğunu bildiği için başvurduğunu söyledi.

    Alkan, şöyle konuştu:

    ''(Gözüm kapalı ne iş olsa yaparım) mantığıyla geldim. Özel sektörde insanlar umduğunu bulamıyor. Herkes sırtını dayama mantığıyla 'devlette ne iş olsa yaparım' diyor. Bir önceki memur alımında da başvurdum. O zaman izdiham vardı. Herhalde 25 bin kişi başvurmuştu.''

    KOÜ İzmit Meslek Yüksekokulu Sivil Savunma ve İtfaiyecilik öğrencisi İbrahim Kıcık da ''Geçen sene başvurdum, olmadı bu sene de müracaat ettim. Bu sene şansımı denemek istedim. Ancak pek umudum yok. Şimdi lise mezunu gözüktüğüm için pek şanslı olduğumu zannetmiyorum'' dedi.

    KOÜ Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü öğrencisi Abdullah Öcal da öğrenciyken para kazanıp ailesine yük olmamak amacıyla başvurduğunu ifade etti.

    Başvuruda bulunan adayların KPSS puanına göre sıralanacağı ve ilk 225 kişinin dayanıklılık testi ve sözlü mülakata çağrılacağı bildirildi.




    İtafaiye eri kadrosuna yoğun ilgi Yorumları