Kouchner ile Bağış birlikte açılış yaptı   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 10-12-2010 (18:57)   Son Mesaj: 10-12-2010 (18:57)    Cevap: 0    Gösterim: 478  

    10-12-2010

    Kouchner ile Bağış birlikte açılış yaptı

    Kouchner ile Bağış birlikte açılış yaptı


    Başmüzakereci Egemen Bağış, Fransa'yla 16. yüzyıldan bu yana devam eden ilişkilerin hep ayrıcalıklı olduğunu belirterek, ''Aradan geçen dönemde çok yakın olduğumuz yıllar da oldu, birbirimizi anlamakta zorlandığımız yıllar da oldu'' dedi.

    Bakan Bağış, Fransa Dışişleri Bakanı Bernard Kouchner ile Fransız Kültür Merkezi'nin yeni binasının resmi açılışını yaptı. Açılışta konuşan Bağış, konuk Bakan Kuchner'in Ankara'da kısa bir sürede çok önemli diplomatik görüşmeler gerçekleştirdiğini kaydetti.
    Bağış şunları söyledi:

    ''Türkiye ve Fransa arasındaki ilişkiler 16. yüzyıldan bu yana gerçekten hep ayrıcalıklı oldu. Aradan geçen dönemde çok yakın olduğumuz yıllar da, birbirimizi anlamakta zorlandığımız yıllar da oldu. Öyle zamanlar oldu ki, bu ülkenin en önem verdiği kültür Fransız kültürü oldu. Öyle zamanlar da oldu ki bu ülkede 'duyarsız kalmaya', 'Fransız kalmak' denildi.''

    Bağış, Avrupa'da, Berlin'de yıkılan duvarları kendi zihinlerinde inşa etmek isteyenlerin olabileceğini vurgulayarak, ''Ama dostum Bernard, doktor olarak da diplomat olarak da hiçbir zaman sınır tanımadı. O zihinlerdeki duvarları da yıkacağına inanıyorum'' diye konuştu.

    Bağış, ''sınırların yıkılmasını'' sağlayacak Fransız Kültür Merkezi'nin açılışını, Fransa Dışişleri Bakanı Kouchner'le birlikte yapmaktan memnuniyet duyduğunu ifade etti.

    -FRANSA DIŞİŞLERİ BAKANI BERNARD KOUCHNER-

    Fransa Dışişleri Bakanı Bernard Kouchner de, açılışı yapılan yeni binanın, Fransız Kültür Merkezi'nin Ankara'da yeniden doğuşunu vurguladığını söyledi.

    Kouchner şöyle konuştu:

    ''Bu mekan hiç kuşkusuz kültürlerimiz, değerlerimiz, paylaştığımız bilgiler ve kimliklerimiz arasındaki diyalog sayesinde büyüdüğünü düşündüğüm dostluğumuzun geleceğine duyduğumuz güvenin yeni bir teminatı olacaktır. Türkiye'deki işbirliği ve kültürel eylem mekanizmamız, bu büyük metropolün mükemmel gelişmesine yakışır şekilde kendini yenilemeye devam ediyor. Bu yeni bina, kültür ağımızda başlattığım iddialı reformda simgesel bir temel aşamayı oluşturuyor. Yıldız'daki Fransız Kültür Merkezi, yeni kültür ajansımızı oluşturan yasanın geçtiğimiz 27 temmuzda oylanmasından bu yana, dünya üzerinde açtığım ilk Fransız Kültür Merkezi'dir.''

    Fransa Kültür Merkezi'nin Fransa kamu diplomasisi için tek bir marka olacağını dile getiren Kouchner, bunun globalleşme çağında vazgeçilmez bir koşul olduğunu söyledi.

    Fransa'nın kalbini ve kollarını Türkiye'ye açtığını belirten Kouchner, Türkiye'nin Paris'te Yunus Emre Kültür Merkezi açma kararından da büyük bir sevinç duyduğunu sözlerine ekledi.

    Konuşmaların ardından iki bakan birlikte merkezin açılışını yaptı.




    Kouchner ile Bağış birlikte açılış yaptı Yorumları