YURTKUR'dan 60 kişilik oda yalanlaması   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 10-12-2010 (17:51)   Son Mesaj: 10-12-2010 (17:51)    Cevap: 0    Gösterim: 546  

    10-12-2010

    YURTKUR'dan 60 kişilik oda yalanlaması

    YURTKUR'dan 60 kişilik oda yalanlaması


    YURTKUR Genel Müdürü Hasan Albayrak, 60 kişilik yurt odası bulunmadığını, kayıt sıraları gelinceye kadar yurtlarda ''misafir'' edilen öğrenciler için geçici olarak hazırlanan odaların en fazla 20-30 kişilik olduğunu bildirdi.

    Albayrak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun grup toplantısında, Eskişehir Osmangazi Üniversitesinden bir öğrencinin kendisine ''Ben 60 kişilik bir koğuşta yatıyorum üniversiteyi okumak için'' dediğini söyleyerek, eleştirilerde bulunduğunu anımsattı. Bunun doğru olmadığını ifade eden Albayrak, yurtlara kayıt dönemlerinde özellikle kız öğrencilerin barınma sorunu yaşamaması için kayıt yaptırma sıraları gelinceye kadar ''misafir öğrenci'' olarak yurtlara alındıklarını anlattı. Misafir öğrenciler için en fazla 20-30 kişilik odalar hazırlandığına işaret eden Albayrak, Eskişehir'de de böyle 24 kişilik bir oda bulunduğunu ancak bu odanın da gerek kalmadığı için kaldırıldığını söyledi.
    Albayrak, ''Bizim şu anda Eskişehir'deki yurtlarda odaların kişi sayısı 1, 3, 4 ve 6'şar kişiliktir. Bu sayılardan fazla öğrencinin aldığı hiçbir yurt odası yoktur. Misafir öğrencilerin kaldığı odalar geçicidir. Bu odalarda öğrenciler kayıt sıraları gelinceye kadar mağdur olmamaları için barındırılıyor. Misafir öğrencilerin sıraları geldiği zaman da kayıtlarını yapıyoruz. Hemen her ilde bir-iki tane böyle oda oluyor. Bu öğrenciler asla kayıtlı öğrenci değildir, misafir öğrencidir. Çünkü kayıtlar döneminde aniden yoğunluk oluyor. Bu da bir aylık bir dönemdir. Bir anda yığılma oluyor. O yoğunluğu telafi etmek için, sorunu çözmek geçici tedbir olarak misafir öğrenci uygulaması vardır'' dedi.

    Eskişehir'de yurt kapasitesinin 4 bin 266'sı kız, 2 bin 762 erkek olmak üzere toplam 7 bin 28 olduğunu belirten Albayrak, ''Eskişehir'de kayıtlı öğrencilerin hiçbirisi 1, 3, 4 ve 6'şar kişilik odaların dışında odalara kayıtlı değildir. Eskişehir'de 60 kişilik oda asla yoktur. Eskişehir'de odaların en büyüğü 6 kişiliktir'' diye konuştu.

    Albayrak, bu yıl 106 bin 300 yeni öğrencinin yurtlara kayıt yaptırdığını ifade etti.




    YURTKUR'dan 60 kişilik oda yalanlaması Yorumları